(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Křehký jablkový koláč
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky (150g můžeme nahradit polohrubou)
2 vejce a 1 žloutek, či 3 vejce
200 g cukru
1 Hera nebo máslo
1 a 1/4 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
asi 3 lžíce mléka
oloupaná a vypeckovaná jablka
Postup přípravy
Suché přísady promícháme, tuk rozsekáme do směsi, pak vejce s mlékem, těsto zpracujeme na vále nožem, pak rukama, dáme odležet do lednice.
Asi z větší půlky těsta vyválíme placku, válečkem přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, pokládáme silnějšími plátky jablek, pocukrujeme i s trouchou vanilkového cukru, skořice, dále můžeme dát strouhané ořechy a rozinky, pokapeme rozpuštěným máslem.
Vyválíme zbytek těsta a přeneseme na horní část, potřeme vejcem a pečeme asi 40 min v mírně předehřáté troubě, koláč pak necháváme nejlépe pod utěrkou na plechu.
Asi z větší půlky těsta vyválíme placku, válečkem přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, pokládáme silnějšími plátky jablek, pocukrujeme i s trouchou vanilkového cukru, skořice, dále můžeme dát strouhané ořechy a rozinky, pokapeme rozpuštěným máslem.
Vyválíme zbytek těsta a přeneseme na horní část, potřeme vejcem a pečeme asi 40 min v mírně předehřáté troubě, koláč pak necháváme nejlépe pod utěrkou na plechu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé