(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)
Potřebné ingredience
2kg jablek, 50-60dkg cukru - a to je opravdu vše
Postup přípravy
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Podlijeme cca 1,5dcl vody a dusíme 30min. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout. Používáme jako přesnídávku a pokud se jablka nerozmixují, dost se rozvaří samy a zůstanou jen malé kousky - přesnidávku s kousky ovoce pak v zimě používáme na štrúdly nebo línecký koláč. Je to super polotovar :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Archeoložka
(upraveno)
21. 2. 2022, 20:38
Super
tafíci
(upraveno)
31. 7. 2016, 16:39
Určitě vyzkouším.
vlkajda
(upraveno)
22. 9. 2014, 11:13
Můžu se zeptat, kolik vám z této dávky vyjde skleniček?
Eerinka
(upraveno)
29. 1. 2014, 13:10
Výýýýborná
bleška 55
(upraveno)
6. 9. 2012, 13:44
Ahoj děvčata, chci se s Vámi podělit se svou zkušeností. Loni jsem tuto přesnídávku dělala pro svého vnoučka. Bylo mu šest měsíců. Jako základ byly jablka, ale vždy jsem ještě rozdělila na menší dávky a přidávala jsem banán, broskev nebo jahody. Tak aby přesnídávka nebyla stejná. Horké jsem plnila do malých skleniček, zavíčkovala jsem a dala jsem ještě asi na tři minutky na plný výkon do mikrovlnky. Přesnídávka se nekazila a vnoučkovi chutnala. Cukru jsem dávala jen dle své chuti, tak aby nebylo ani kyselé ani moc sladké. Přeji hezký den babička Janinka
saronka
(upraveno)
6. 9. 2012, 13:04
Dělala jsem dle vás.. jen bez cukru mám to pro syna 5měsíců. Jak dlouho to vydrží? když to není klasicky zavařené?? můžu takto i zeleninu? Ještě teplé do skleniček a jen zavíčkovat a odstavit???
evicela
(upraveno)
31. 7. 2016, 18:20
@saronka
dovolím si odpovědět, zeleninu a vše ostatní ale do skleniček dávat ihned vařící a obrátit dnem nahoru a takto nechat vychladnout
Verdaska
(upraveno)
20. 8. 2012, 9:08
Irenko díky za receptík to jsem přesně hledala, nechtěla jsem s pudingem je vynikající jen dám příště o kapku méně cukru krásný zbytek léta
leeloo2
(upraveno)
14. 9. 2011, 8:44
Dobrý den, zní to skvěle, dnes jdu na to. Jen jsem chtěla poprosit, neposlala byste mi recept na ten linecký koláč? Děkuji Markéta : leeloo2@seznam.cz
RomcaSM
(upraveno)
24. 11. 2010, 19:45
Přesnídávka je dobrá, ale mě tedy cca po měsíci zplesnivěla, takže příště radši zavařím .
tince
(upraveno)
19. 10. 2009, 22:52
Mužu do přesnidavky přidat take mrkev???A nepokazi se to když není zavařené??
misiu
(upraveno)
9. 11. 2009, 13:43
@tince
je mi líto, ale neumím odpovědět, nemám s tím zkušenosti
Lenpod
(upraveno)
8. 10. 2009, 17:03
Taky dělám přesnídávku bez pudingu, ale i bez vody a cukru a je moc dobrá
misiu
(upraveno)
12. 10. 2009, 14:14
@Lenpod
já ji taky zkoušela bez cukru, ale nějak nám to víc chutná s cukrem, ono se to tak nějak uleží . Ale ta vaše bude určitě zdravější. S pudingem už taky nedělám, jen když byly děti malé, připadá mi to zbytečně nadstavované, pokud máte dost ovoce.
Andule
(upraveno)
6. 9. 2009, 13:14
Dnes můj první pokus o přesnídávky a myslím že dopadl super sestra mě zásobuje ovocem tak to musím spotřebovat mám jen dotaz jestli skleničky otočit a jestli skladovat ve špajz,v lednici- nemáme sklep Andy
misiu
(upraveno)
7. 10. 2009, 11:24
@Andule
no já je neotáčím,jen nechám odpočinout pod froté ošučkou. a skladuji ve špajzu, vydrží 2 sezony určitě, víc nevím, nám už pak nezbudou
breptulka
(upraveno)
17. 7. 2009, 6:54
Dobrý den, myslíte,že to půjde i s borůvky takhle udělat?Nemám zavařovací hrnec a od babičky si ho půjčovat nechci...Děkuji Ala