(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Vlašský salát
Potřebné ingredience
Na nálev: 2 pol.lžíce oleje, 1 pol. lžíce octu, 1 lžička vegety, 1 lžička worčestru, špetka cukru . Vše necháme přejít varem.
Dále 40 dkg měkkého salámu (gothaj a pod.), 2 středně velké cibule, 3 okurky, 2 natvrdo uvařená vejce,
1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 dkg tvrdého sýru, 1 středně velká sklenice majonézy.
Postup přípravy
Salám buď nastrouháme, nebo si koupíme nakrájený a pak nožem dále nakrájíme na slabé nudličky, sýr nastrouháme.Cibuli a okurky nasekáme na malé kostičky, vejce také rozsekáme.Vše dáme do mísy, přidáme hořčici,hrášek,zalijeme již zchládým nálevem a nakonec vmícháme sklenku majonézy.
Tento salát je velice chutný rozhodně lepší než kupovaný v obchodě. Vždy se po něm jen zapráší. Přeji dobrou chuť!
Tento salát je velice chutný rozhodně lepší než kupovaný v obchodě. Vždy se po něm jen zapráší. Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivast
(upraveno)
31. 12. 2009, 8:49
Letos dělám zase, u nás nechybí na žádné oslavě.
ivast
(upraveno)
29. 12. 2008, 19:35
Dobrý den, dnes jsem Váš recept vyzkoušela a musím pochválit, , i návštěva se oblizovala , ani troška nezbyla. Takže všem doporučuji. Rozhodně ho na Silvestra udělám zase a při jakékoliv příležitosti. Děkuji za recept. Iva S.