*** Blesková LABUŽNICKÁ omáčka na těstoviny z Nivy ***

Potřebné ingredience
250 g Nivy - nastouhat na hrubém struhadle, 1 cibule, tymián - špetka, olej, smetana ke šlehání - i 12% + půl šálku mléka, balíček (nebo 3/4 balíčku) těstovin - např. vrtulky.
Postup přípravy

1/ Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dozlatova....

2/ Nastroháme si nahrubo Nivu a nachystáme smetanu ke šlehání...

3/ K cibulce přidáme špetku tymiánu - ppořádně promnout mezi prsty, aby se uvolnilo aroma.... A rozpustíme nastrouhanou Nivu...

4/ Zalejeme smetanou (+ můžeme přidat i trochu mléka) a provaříme 2 minutky.... Vaříme zároveň i těstoviny...

5/ Omáčkou přelejeme slité těstoviny - nedává se jí moc, je chuťově dosti výrazná - prostě pro labužníky anebo pro milovníky Nivy. K této omáčce by se hodil např. rajčový salát, ale je dobrá i samotná jen s těstovinami. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé