Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 93 návštěvníků)

Amaretto pralinky

0.0
Amaretto pralinky

Potřebné ingredience

300 g dětských piškotů jemně rozdrcených, 100 g opražených, sloupnutých a nastrouhaných lískových oříšků nebo spařených mandlí, 125 g másla, 75 ml smetany ke šlehání, 125 ml Amaretto (když nemám, dávám jen rum).

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, tvarujeme kuličky, pomocí párátka máčíme v čokoládě. Komu by se zdála hmota moc měkká, může ji dát na chvíli do ledničky. Ale já dělám kuličky hned a dělá se mi to dobře. Pralinky uchovávejte v chladu.

Napíchané do měkké podložky čekají na zaschnutí.
Po vyndání párátka jsem ještě zakapávala dirky čokoládou.

A takhle to vypadá uvnitř.
Je to opravdu pochoutka.

Mistička je z falešného marcipánu a v ní 30 kuliček jako dárek ke třicátinám.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 8. 12. 2017, 20:40
(Y)
Marti W. 8. 12. 2017, 11:44
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 19. 11. 2016, 18:06
(Y)
Bylinka1 19. 11. 2016, 17:34
A tohle se mi taky líbí (Y)!
spero 19. 11. 2016, 19:22
@Bylinka1 Janičko, vybrala jste si moc dobře. Tyhle kuličky jsou asi nejlepší, které jsem kdy jedla. Pak ještě vločkové jsou vynikající. A pořád něco nového zkouším, zrovna včera jsem dělala tiramisu kuličky, co jsem našla na internetu, návštěva si pochutnala, ale já spokojená nebyla, protože znám lepší, takže můžu srovnávat. Určitě Vás tady ty nezklamou.
nomana 12. 12. 2012, 15:46
Dorý den,odpovím za Ivanku. Dala jsem smetanu na šlehámí.
spero 12. 12. 2012, 16:11
@nomana Dášenko, děkuji za vaši pohotovou reakci na dotaz. Měla bych všecky staré recepty projít a přepsat tak, aby byly srozumitelné. V tomto případě samozřejmě je přesnější smetana ke šlehání než název šlehačka. Ještě jednou díky. Ivana
souseda 12. 12. 2012, 13:01
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ta šlehačka muže být sladka?Děkuji (L)
spero 12. 12. 2012, 16:27
@souseda Markétko, šlehačkou je myšlena smetana ke šlehání, ne ve spreji. Už jsem to v receptu opravila. Děkuji za dotaz. (F) (F)
nomana 10. 12. 2012, 16:12
Výborné, doporučuji a raděj hned ze 2 dávek.
spero 11. 12. 2012, 17:49
@nomana Dášenko, díky za komentář. Také je máme moc rádi. (F) (F)
jeremy 14. 10. 2012, 22:50
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Hnědovláska 11. 4. 2011, 16:52
Likér amaretto mám doma,ale nejsou kuličky až moc sladké po likéru? :-$ Ani nevím,jak amaretto chutná,mám ho nový a neochutnala jsem ,-)
spero 11. 4. 2011, 20:47
@Hnědovláska Jani, nejsou moc sladké. Řekla bych, že jsou tak akorát. A amaretto, aspoň to, které mám doma já, je samotné na pití hnusné. Já ho koupila kvůli těm kuličkám a taky ze zvědavosti, jak chutná. Hodí se tak leda do těch pralinek. Ale dělala jsem je i z rumu a taky byly dobré.
novackova 10. 4. 2011, 13:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) super nápad s tím dárkem (F)
spero 10. 4. 2011, 21:21
@novackova Děkuji. (F) (F) (F) (F) (F) (F)
giigiina 10. 4. 2011, 12:50
vypadají úúúúžasně :-o :-o :-o :-o :-o :-ourčitě vyzkouším :-) :-) :-) :-) :-) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16)
spero 10. 4. 2011, 21:24
@giigiina (F) (F) (F) (F) (F) Jsou opravdu výborné. (zajic) (zajic) Tak potom písněte. (hello)
Zrušený účet 14. 12. 2010, 16:25
Jsou VYNIKAJÍCÍ! Dělala jsem před týdnem z jedné dávky, ale už jsou pryč, tak jdu dneska dělat z minimálně trojité dávky (clamp) výborné, děkuji za recept (clamp) (clamp) (clamp)
marfanov 19. 12. 2009, 17:36
Tak ty jsou opravdu božíííí!! mám je na balkóně, venku minus 5, tak snad i ta šlehačka bude v pohodě :-)) jen nevím jak je uchráním před dětma, protože i já jsem ze tří kousků přiopitá :-$ ;-) díky za recepis.-)
spero 20. 12. 2009, 20:21
@marfanov Markétko, jsem ráda, že jste napsala. (F) (F) (F) (F) O šlehačku se nebojte. Já je dělala i v červenci a v ledničce vydržely v pohodě týden až do té oslavy. Ten alkohol je konzervuje. A vydržely by asi i dýl, kdyby se nesnědly. Jen počkejte zítra, to teprve bude rozležené, to si pochutnáte. (Y) (Y) Já se teprve na nepečené chystám, ale už teď je mi jasné, že většinu (zajic) protože na ně budu pořád chodit a toho se bojím. ;-) ;-) ;-) Mějte krásné svátky. Ivana (banky) (darecek) (stromecek)
Terinecka 9. 10. 2008, 18:14
Ivanko, pralinky vypadají úžasně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Určitě vyzkouším ;-) A prosím to máslo se tam dává jen změklé, nebo rozpuštěné *-) Děkuji (L) (L)
spero 9. 10. 2008, 18:34
@Terinecka Jen změklé. Nerozpouštět.
kalan 9. 10. 2008, 17:38
A jeste jeden dotaz... do ceho ty pralinky zapichujete, aby okapaly? Diky
spero 9. 10. 2008, 18:36
@kalan Kousky polystyrenu na plech, překryla jsem to pečícím papírem a do toho píchala párátka.
Zrušený účet 9. 10. 2008, 11:49
Nějak mi tu chybí slintací smajlík ;-) Hned bych jej použila :-$ Můžu se zeptat, jestli jste to někdy zkoušela třeba s mletýma mandlema nebo klasickýma vlašákama? Můj manžel je na liskáče alergický, tak by mě zajímalo, jestli by nevadily jiné oříšky. Ale i tak recept zapisuji okamžitě k ostatním na cukroví (Y)
spero 9. 10. 2008, 18:37
@ Mandle jsou taky super. Ty ¨vlašáky nevím, ale asi ano.
zanetkaR 9. 10. 2008, 11:50
@ já budu taky dělat s mandlema nebo vlašákama...lískový zase nemusím já ;-)
Zrušený účet 9. 10. 2008, 17:54
@zanetkaR Tak to je bezva, určitě vyzkouším (Y)
akr 9. 10. 2008, 11:41
(Y)vypadají krásně určitě vyzkouším (Y) (Y)
kalan 8. 10. 2008, 21:45
Ty jsou moc krasne... prosim, jak dlouho vydrzi.? Teda pokud je dostatecne schovate :-)
sulipupi 3. 12. 2008, 12:51
@kalan na druhou stranu, pokud bude mrznout, a budete cukroví skladovat na balkoně, tak cukroví vydrží dlouho, vlastně je pořád zmražené, jen to co se vytáhne na talíř, tak se zbaští
spero (upraveno) 20. 12. 2009, 20:25
@kalan Úplně nejlepší jsou tak 3. den, to se krásně rozleží.
Radunna 8. 10. 2008, 20:57
(Y) (Y) (Y)mňam (zajic) (zajic)vyskouším :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie