(recept
si oblíbilo 93 návštěvníků)
Amaretto pralinky
Potřebné ingredience
300 g dětských piškotů jemně rozdrcených, 100 g opražených, sloupnutých a nastrouhaných lískových oříšků nebo spařených mandlí, 125 g másla, 75 ml smetany ke šlehání, 125 ml Amaretto (když nemám, dávám jen rum).
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, tvarujeme kuličky, pomocí párátka máčíme v čokoládě. Komu by se zdála hmota moc měkká, může ji dát na chvíli do ledničky. Ale já dělám kuličky hned a dělá se mi to dobře. Pralinky uchovávejte v chladu.
Napíchané do měkké podložky čekají na zaschnutí.
Po vyndání párátka jsem ještě zakapávala dirky čokoládou.
A takhle to vypadá uvnitř.
Je to opravdu pochoutka.
Mistička je z falešného marcipánu a v ní 30 kuliček jako dárek ke třicátinám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
8. 12. 2017, 20:40
Marti W.
(upraveno)
8. 12. 2017, 11:44
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2016, 18:06
Bylinka1
(upraveno)
19. 11. 2016, 17:34
A tohle se mi taky líbí !
spero
(upraveno)
19. 11. 2016, 19:22
@Bylinka1
Janičko, vybrala jste si moc dobře. Tyhle kuličky jsou asi nejlepší, které jsem kdy jedla. Pak ještě vločkové jsou vynikající. A pořád něco nového zkouším, zrovna včera jsem dělala tiramisu kuličky, co jsem našla na internetu, návštěva si pochutnala, ale já spokojená nebyla, protože znám lepší, takže můžu srovnávat. Určitě Vás tady ty nezklamou.
nomana
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:46
Dorý den,odpovím za Ivanku. Dala jsem smetanu na šlehámí.
spero
(upraveno)
12. 12. 2012, 16:11
@nomana
Dášenko, děkuji za vaši pohotovou reakci na dotaz. Měla bych všecky staré recepty projít a přepsat tak, aby byly srozumitelné. V tomto případě samozřejmě je přesnější smetana ke šlehání než název šlehačka. Ještě jednou díky. Ivana
souseda
(upraveno)
12. 12. 2012, 13:01
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ta šlehačka muže být sladka?Děkuji
spero
(upraveno)
12. 12. 2012, 16:27
@souseda
Markétko, šlehačkou je myšlena smetana ke šlehání, ne ve spreji. Už jsem to v receptu opravila. Děkuji za dotaz.
nomana
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:12
Výborné, doporučuji a raděj hned ze 2 dávek.
spero
(upraveno)
11. 12. 2012, 17:49
@nomana
Dášenko, díky za komentář. Také je máme moc rádi.
jeremy
(upraveno)
14. 10. 2012, 22:50
Hnědovláska
(upraveno)
11. 4. 2011, 16:52
Likér amaretto mám doma,ale nejsou kuličky až moc sladké po likéru? Ani nevím,jak amaretto chutná,mám ho nový a neochutnala jsem
spero
(upraveno)
11. 4. 2011, 20:47
@Hnědovláska
Jani, nejsou moc sladké. Řekla bych, že jsou tak akorát. A amaretto, aspoň to, které mám doma já, je samotné na pití hnusné. Já ho koupila kvůli těm kuličkám a taky ze zvědavosti, jak chutná. Hodí se tak leda do těch pralinek. Ale dělala jsem je i z rumu a taky byly dobré.
novackova
(upraveno)
10. 4. 2011, 13:37
super nápad s tím dárkem
spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:21
@novackova
Děkuji.
giigiina
(upraveno)
10. 4. 2011, 12:50
vypadají úúúúžasně určitě vyzkouším
spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:24
@giigiina
Jsou opravdu výborné. Tak potom písněte.
Zrušený účet
(upraveno)
14. 12. 2010, 16:25
Jsou VYNIKAJÍCÍ! Dělala jsem před týdnem z jedné dávky, ale už jsou pryč, tak jdu dneska dělat z minimálně trojité dávky výborné, děkuji za recept
marfanov
(upraveno)
19. 12. 2009, 17:36
Tak ty jsou opravdu božíííí!! mám je na balkóně, venku minus 5, tak snad i ta šlehačka bude v pohodě ) jen nevím jak je uchráním před dětma, protože i já jsem ze tří kousků přiopitá díky za recepis.-)
spero
(upraveno)
20. 12. 2009, 20:21
@marfanov
Markétko, jsem ráda, že jste napsala. O šlehačku se nebojte. Já je dělala i v červenci a v ledničce vydržely v pohodě týden až do té oslavy. Ten alkohol je konzervuje. A vydržely by asi i dýl, kdyby se nesnědly. Jen počkejte zítra, to teprve bude rozležené, to si pochutnáte. Já se teprve na nepečené chystám, ale už teď je mi jasné, že většinu protože na ně budu pořád chodit a toho se bojím. Mějte krásné svátky. Ivana
Terinecka
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:14
Ivanko, pralinky vypadají úžasně Určitě vyzkouším A prosím to máslo se tam dává jen změklé, nebo rozpuštěné Děkuji
spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:34
@Terinecka
Jen změklé. Nerozpouštět.
kalan
(upraveno)
9. 10. 2008, 17:38
A jeste jeden dotaz... do ceho ty pralinky zapichujete, aby okapaly? Diky
spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:36
@kalan
Kousky polystyrenu na plech, překryla jsem to pečícím papírem a do toho píchala párátka.
Zrušený účet
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:49
Nějak mi tu chybí slintací smajlík Hned bych jej použila Můžu se zeptat, jestli jste to někdy zkoušela třeba s mletýma mandlema nebo klasickýma vlašákama? Můj manžel je na liskáče alergický, tak by mě zajímalo, jestli by nevadily jiné oříšky. Ale i tak recept zapisuji okamžitě k ostatním na cukroví
spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:37
@
Mandle jsou taky super. Ty ¨vlašáky nevím, ale asi ano.
zanetkaR
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:50
@
já budu taky dělat s mandlema nebo vlašákama...lískový zase nemusím já
Zrušený účet
(upraveno)
9. 10. 2008, 17:54
@zanetkaR
Tak to je bezva, určitě vyzkouším
akr
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:41
vypadají krásně určitě vyzkouším
kalan
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:45
Ty jsou moc krasne... prosim, jak dlouho vydrzi.? Teda pokud je dostatecne schovate
sulipupi
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:51
@kalan
na druhou stranu, pokud bude mrznout, a budete cukroví skladovat na balkoně, tak cukroví vydrží dlouho, vlastně je pořád zmražené, jen to co se vytáhne na talíř, tak se zbaští
spero
(upraveno)
20. 12. 2009, 20:25
@kalan
Úplně nejlepší jsou tak 3. den, to se krásně rozleží.
Radunna
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:57
mňam vyskouším