dýňový koláč
Potřebné ingredience
na korpus:
250g mouky (150g polohrubé, 100g celozrné),
špetka soli,
citrónová kůra (z půlky citrónu),
125g másla,
1 vejce,
2 lžíce cukru,............................... ................................................
na náplň:
cca 2hrnky dýňové dužiny,
2 vejce,
2 lžíce zakysané smetany,
5l žic medu,
šťáva z půlky citrónu,
špetka skořice,
hrst sušených meruňek,
hrst mandlí,
trochu dýňových semínek
Postup přípravy
Náplň: dýni povaříme v trošce vody (cca 15minut) poté vodu slijeme a dužinu rozmačkáme. Měli bysme povařením získat 1 hrnek dýňové dřeně, pokud máte míň nevadí, pokud víc, tak dál pracujte pouze s tím jedním hrnkem... Dřeň necháme vychladnout, poté přidáme med, citrónovou šťávu, skořici, vejce a smetanu a vše ušleháme metličkou.
Náplň rovnoměrně vlijeme na korpus s meruňkami a mandlemi, dáme péct do předehřáté trouby na 180° a pečeme 40minut.
pozn: v původním receptu na koláč jsou místo mandlí ořechy, my je ale moc nemusíme, tak jsem je nahradila mandlemi. Stejně tak v původním receptu jsou pouze dvě lžíce medu a tři lžíce javorového sirupu, já javorový sirup neměla, tak jsem dala 5 lžic medu...
příprava těsta
těsto
pokrájené meruňky a mandle
těsto připravené ve formě a posypané meruňkami, mandlemi a dýňovými semínky
příprava náplně
pečeme na 180° a 40minut
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé