(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pudinkový dort - nedusí :-)
Potřebné ingredience
Těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla
80 g cukr krupice
1 celé vejce
1 lžička pr.do pečiva
Náplň:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
200 g cukru krupice
3x 200 g zakysané smetany
Navrch:
2-3 mandarinkové kompoty
želé
Postup přípravy
Vypracujeme těsto. Vyválíme placku a dáme na dno a po okrajích dortové formy (průměr 25cm). Po okrajích stačí na výšku tak do 2/3. Uvaříme puding (mléko, 2 pudinky + cukr)
Do hotového, ne horkého ale ani ne studeného, pudinku vmícháme zakysané smetany.
Takto hotovou náplň vlijeme do formy a navrch poklademe mandarinky.
Upečeme - já peču v elektrické troubě na 170°C 70min.
Polijeme želatinou a necháme vychladit.
Není to žádný zázrak, ale naše okolí jej má rádo a já taky :-).
Dělávám i čokoládový puding s hruškami a pro děti jahodový navrch nečekaně s jahodami.
Doporučení: v troubě mějte formu položenou na plechu - protéká zbytek šťávy z mandarinek.
Do hotového, ne horkého ale ani ne studeného, pudinku vmícháme zakysané smetany.
Takto hotovou náplň vlijeme do formy a navrch poklademe mandarinky.
Upečeme - já peču v elektrické troubě na 170°C 70min.
Polijeme želatinou a necháme vychladit.
Není to žádný zázrak, ale naše okolí jej má rádo a já taky :-).
Dělávám i čokoládový puding s hruškami a pro děti jahodový navrch nečekaně s jahodami.
Doporučení: v troubě mějte formu položenou na plechu - protéká zbytek šťávy z mandarinek.
Těsto na dně a po okrajích formy
Do pudinku (jsou 2sáčky pudinku na 1/2lmléka) vmícháme 3 zakysané smetany
Hotový pudink se zakysankou vlijeme do formy a poklademe mandarinky.
Pečeme cca na 170°C asi 70min
Po upečení polijeme želatinou a necháme vychladnout.
Řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
9. 10. 2008, 7:48
NO to musí být mňamina
petra.
(upraveno)
9. 10. 2008, 21:01
@
zkuste, uvidíte
Jitkita
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:47
To zní srašně dobře a vypadá ještě lépe To musím zkusit Díky za nápad
petra.
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:15
@Jitkita
Zkuste a dejte vědět jestli chutnal.
onasi
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:29
Peťul, to musí být výýýborné... Já jsem takový ten krémový typ, těsto beru vlastně jenom jako armaturu Nepíšu to jenom proto, že se známe (teda i když se vlastně skoro neznáme ), ale fakt to někdy zkusím, zvlášť, když se to s tím pudinkem i peče... , to není úplně obvyklé.
petra.
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:14
@onasi
No jo Dáši, ale s tou armaturou děláš zázraky... já to jen zvládám nalít do formy. Já myslím, že to peču zbytečně dlouho, ono to jako pořád vypadá, že ten pudink je tekutý, ale po vychladnutí to ztuhne a pak je z toho takový ten krájecí pudink. Já ho asi zase zítra někomu odvezu, jelikož tady to fakt neocení a ani nesnědí...zmizeli 2kousky a ty jsem snědla já Jinak je v našem okolí dost oblíbený právě proto,že "nedusí" nepochybuji, že jej ještě nějak vylepšíš