(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Pařížský krém
Potřebné ingredience
1x 100g hořké čokolády
1x 100g mléčné čokolády
2x šlehačka na šlehání (čím více % tuku šlehačka má tím se rychleji ušlehá do krému)
Postup přípravy
Čokoládu necháme rozpusiti ve šlehačce. Povaříme na mírném ohni já nechám vždy malinko zpěnit a odstavím z plotny . Po vychladnutí vyšleháme do krému.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100206/17/b275085-1265475482.jpg)
ev71
(upraveno)
11. 2. 2010, 20:05
Já dělám - Litr šlehačky 70 g kakaa a 100 g cukru krupice - uvařím a nechám vychladit do druhého dne v lednici - pak vyšlehám Je rychlá a výborná - nahořklá jak má být
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110609/19/b240232-1307642233.jpg)
opička22
(upraveno)
24. 1. 2010, 14:54
Dobrý den Haničko, včera jsem dělala Váš pařížský krém, smetanu jsem měla pouze 31%ní, podle rad v komentářích jsem nechala asi 7min probublat a světe div se, krásně se mi druhý den vyšlehala
. Použila jsem 2x smetanu a 200g čokolády na vaření. Krém byl vynikající
. Děkuji za recept
. Katka
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110220/11/b192694-1298198431.jpg)
gaha
(upraveno)
29. 11. 2009, 13:24
četla jsem debatu.... já si myslím, že je asi jedno co do šlehačky rozpustím...hlavně..že chutná.... nejde o cukrářské normy. Krém se mi jednou povedl... dvě šlehačky a dvě čoko na vaření, přes noc v lednici, dopoledne vyšlehán...bez ztužovače a paráda! Po tom úspěchu jsem dělala znovu.. ale nenechala jsem přes noc a hlavně, kvůli nedostatku místa ne v lednici, ale jen na balkoně (v zimě)....cca sedm hodin a katastrofa....PIKAO! Tak taky nevím, zda to bylo tím časem nebo teplotou.....
Ale co ....přidala jsem rum a salko a udělala jsem si na ošetření nervů likér....a dobrý....
No a do dortu jsem narychlo udělala náplň Dr. Oetker....která se mimochodem vcucla do piškotu...
![:-|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/54.gif)
![(D)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/28.gif)
pepinaa
(upraveno)
9. 10. 2008, 7:10
Haničko, rozhodně krém o víkendu prubnu. Minule jsem měla šlehačku asi 31-32%. Zplaším tučnější, jenom nevím jestli se podaří "dílko" vyfotit
. nemám foťák. Aspoň písnu jak se zadařilo. Dííky.
![:-S](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/8.gif)
![:-S](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/8.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
Hanulinka
(upraveno)
9. 10. 2008, 8:25
@pepinaa
Držím palečky
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b19631-1191609940.jpg)
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:10
já nevím, ale klasika pařížský krém musí právě probublat....důkladně a má být jen s hořkou čoko....správně má být výrazně nahořklý...a musí být důkladně vychlazená, než se začne šlehat...a ztužovač ani není třeba-taky trochu pozmění chuť...ale to je na každém co mu chutná...
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:57
@kocon
A není to jedno, jak jsi kdo ochutná svůj krém
A to, že musí vychladnout, tam píši
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b19631-1191609940.jpg)
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:09
@Hanulinka
nemyslím to zle...jenom to pak už není opravdu ,,paříž,,...
hřešilka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:35
@kocon
tak,tak, moje slova. Ta mlečná čokoláda mě taky zarazila
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:04
@hřešilka
Nikdo Vám nic nenutí
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120731/18/b61400-1343751733.jpg)
Boban1
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:41
@hřešilka
jde to i s kakaem, ledové kaštany a bez ztužovače
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-p](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:59
@Boban1
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
hřešilka
(upraveno)
8. 10. 2008, 16:57
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:58
@hřešilka
Nikdy jsem jí nevařila vždy se mi šlehačka vyšlehala
Vždy jsem nechala 10minut pěnit. Nedávala bych sem recept, kdyby nebyl vyzkoušený.
![(^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/29.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/20/b19631-1191609940.jpg)
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:12
@Hanulinka
10min pěnit snad znamená, že je převařená, ne?
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
Hanulinka
(upraveno)
13. 10. 2008, 8:51
@kocon
Nenechávámjí bublat. Říkejte si tomu,jak chcete jen jí nechávám zpěnit!
pepinaa
(upraveno)
8. 10. 2008, 14:21
Hani díky za tip. Krém ze salka, který jsem tu našla měl úspěch, Prubnu tvůj ověřený recept na paříž. Určitě bude také výborný. Dííííky.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090113/14/b159379-1231854835.jpg)
Maruh
(upraveno)
8. 10. 2008, 14:13
to musí být dobrota
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140710/19/b4396-1405014055.jpg)
zlmy
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:36
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
pepinaa
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:13
Z pařížského krému mám já "bobky". Když jsem ho zkoušela minule, vyšlo mě z toho pikao. Možná byl ale špatný recept nevím. Hani fakt se vyšlehá a v dortu pěkně ztuhne a nevsákne do piškotu??? Jak dlouha se šlehá???
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 15:16
@pepinaa
Přesně,jak píše Hanička, záleží kolik má šlehačka tuku, čím více tím se lépe šlehá a do piškotu se určitě nevsákne
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120731/18/b61400-1343751733.jpg)
Boban1
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:28
@pepinaa
dělám také pařížskou šlehačku, pokud seženu šlehačku 40%, tak se ušlehá raz dva a pěkně drží, pokud mám jen 33%, tak jí nechám min. 10 min. povařit, přidám do ní kousek másla, vychladit přes noc a druhý den šlehám, jsou s ní pěkně lehké dorty
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)