Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

****P O M Ó Ó Ó C ****

0.0
****P O M Ó Ó Ó C ****

Potřebné ingredience

spousta lásky

Postup přípravy

Moc a moc Vás milé maminky prosím o recept na opravdu dobrý krém na dorty. Chtěla bych nějaký klasický máslový, ne nastavovaný pudinkem. Děkuji moc a držte mi palce ať se mi dort povede. Dám určitě vědět jak jsem dopadla. Děkuji Katka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 9. 10. 2008, 11:01
250ml mlíka,1 vanil.cukr,1-2lžíce hl.mouky-uvařit a nechat vychladnout-promíchávat ať se neudělá škraloup.Mezi tím si vyšlehat necelé máslo a trochu ml.cukru.Pak vyšlehat s uvařenou plpou (F)
megaa 9. 10. 2008, 10:58
Milá Kačko, mrkněte na můj receptík z čokolády Mileny- je docela dobrý :-)))
ajoun 9. 10. 2008, 14:06
@megaa Tenhle krém jsem dělala a je naprosto fantastický (Y) (Y) (Y)
pepinaa 9. 10. 2008, 7:19
Kačenko, krémem co dělá Helenka (Helenko zdravím) slepuji laskonky a můžu potvrdit, že skutečně výborný a ztuhne krásně. Jenom pro nás je hodně sladký :-$ (asi proto ty laskonky hned zmizí) :-D :-D
Zrušený účet 9. 10. 2008, 7:58
@pepinaa Peti, taky zdravím (hello) (hello) - a mezi námi tento rozpis už je na cukr šizený. Správně má být na 1 vejce 2 lžíce cukru ;-) ;-)
Bondi 8. 10. 2008, 15:45
Děkuji všem maminkám za bleskové rady. (F) (F) (F) (F) (F) Jak říká můj malý, jste jedničky! (Y) (Y) (Y) Určitě nafotím můj (^) na posouzení. Zatím dík a hned začnem "výběrové řízení" na krém. Katka+ (child5) (child6)
Hanulinka 8. 10. 2008, 12:17
Dobrý den kačenko, já používám už několik let tento a je skvělý. Pařížský krém: 1 x 100g hořké čokolády 1x 100g mléčné čokolády 2x šlehačka na šlehání Rozpustíme čokoládu ve šlehačce, nesmí se vařit,ale být trochu teplejší. Po vychladnutí vyšleháme do krému. Je to opravdová mňamina.
jitkaad 8. 10. 2008, 12:13
Tak já nemám ráda složité postupy (na to musim mít hooodně dobrou náladu), tak dělám krém velmi jednoduchý. Do másla zašlehám podle chuti jen nějakou nutelu, ani nemusim sladit.Možná by šla i bílá, už jsem na ni koukala v tescu ^o) (Y)
Ilona Ho. 8. 10. 2008, 12:08
Tak já dělám jen kondenzované mléko sladké/salko/uvařit asi 2hodiny ,nechat vychladnout, ono zkaramelizuje a pak ho rozšlehám s jedním až jeden a pul másla záleží na tom jak moc rádi sladké.Používám ho na cokoli buchta s krémem ,dort je to jedno a je jednoduchej.Tak at se dort povede Ilona :-) :-)
Zrušený účet 8. 10. 2008, 11:59
Kačko, já dělám takto: 4 celá vejce našlehám nad parou se 6 kopečkovými lžícemi mletého cukru, vyšlehám do husta (hmota má udělat na prst špičku) a pak tam zašlehám 2 másla a 1/2 hery. Přidávám mandlové aroma. Tak jestli Vám to pomůže,budu ráda. (L)
marhulda 8. 10. 2008, 12:06
@ Heli, můžu se zeptat? Vždycky, když někdě vidím vejce za syrova, mám k tomu nedůvěru. Jak hodně teplá má být ta hmota, aby se krém povedl? Aby se to neuvařilo a aby se krém nezkazil? Myslím teplotu během šlehání vajec, másla se už asi zašlehávají do studené hmoty? A jak dlouho asi krém vydrží? *-) Zdena
Zrušený účet 8. 10. 2008, 13:12
@marhulda Zdeni, tento krém dělám v podstatě celou dobu, co peču, a můžu říct, že i když jsem převážela dort v 35 stupňovém vedru, vydržel bez jakékoliv změny. Dělám ho tak, že si dám jeden hrnec s vodou na sporák, do toho dám druhý hrnec s vejci a cukrem, a nad tou parou šlehám. Takže to není za syrova. Pak jak je hmota na špičku, vyndám do umyvadla, a mezitím si nakrájím to máslo s herou. Jak to mám nakrájené, hned to všlehávám do těch vajec s cukrem, ono v jedné chvíli to zředne, že si člověk řekne, že to nemůže zkoustnout, ale při stálém šlehání to opravdu ztuhne, a říkám, vydrží. Nevím jen, jestli jsem to vysvětlila tak, aby to bylo k pochopení. Tak hodně zdaru (L)
Kocinka 9. 10. 2008, 10:51
@ Heli chci se zeptat šleháte šlehačem nebo ručně?Děkuji
Zrušený účet 9. 10. 2008, 10:55
@Kocinka Simonko, šlehačem, ručně by Vám ruce asi upadly.Normálním elektrickým šlehačem s těmi dvěma vydlicemi. (hello)
Kocinka 10. 10. 2008, 8:54
@ Děkuji moc ;-)
marhulda 8. 10. 2008, 13:32
@ [A] Heli, děkuji za vysvětlení postupu. A ještě bych potřebovala vědět - je to jen na rychlé snězení, nebo vydrží bez zkažení déle (myslím třeba při slepení cukroví, dort se asi sní hned)? (F) Zdena
Zrušený účet 8. 10. 2008, 13:49
@marhulda Zdeni, je to právě i na delší dobu, takže není nutno ho ihned zkonzumovat. Dávám ho na cukroví, a klidně vydrží ještě po Novém roku - tedy pokud to cukroví nesbaštíme ;-)
marhulda 8. 10. 2008, 13:58
@ [A] Díky Heli. (F) (L)
Ivettka 8. 10. 2008, 12:23
@marhulda Tento krém můžu jen doporučit, je skvělý, já ho používám jak do dortů, tak na slepování vánočního cukroví. (F)
marti.om 9. 10. 2008, 11:14
@Ivettka Mohu jen potvrdit,taky ho dělám,a čokoládový,zašlehám do másla 1 změklou čokoládu na vaření. Krém používám jak na dorty,tak na vánoční cukroví,vydrží a je to mňamka (Y) :-) (hello)Martina
marhulda 8. 10. 2008, 13:36
@Ivettka (F) Ivet, a jakou s tím máte prosím vás zkušenost u cukroví - myslím jak dlouho vám vydrží? Musí se mazat jen co se hned sní? (F) Zdena
jitkaad 8. 10. 2008, 12:11
@marhulda Tak po tomhle jsem se taky pídila a prý v létě musíme šlehat minimálně 12minut kvůli salmonele a teď v tomhle počasí stačí 10minut a bude všecko ok (Y)
marhulda 8. 10. 2008, 13:33
@jitkaad [A] Jitu, děkuji za odpověď. (F) Zdena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie