(recept
si oblíbilo 313 návštěvníků)
Nebezpečně dobrý jablečník
Potřebné ingredience
4 vejce, 100 g cukr moučka,1 vanilkový cukr, 6 lžic vlažné vody, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek, 2 vanilkové cukry, mletá skořice
3 vanilkové pudinky, 500 ml mléka, 2 zakysané smetany ( celkem 500 g)
Recept je ze slovenského MMB od paní Silvia K. (silviakov) ID 45553
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7118
Postup přípravy
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci na 220C do trouby
těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto není moc vysoké příště udělám těeto z 1,5 dávky a 1Kg jablek
Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní s pudinku
náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.
U nás nestačil ani vychladnout, tímto chci paní Silvii K. poděkovat.
Postup jsem nefotila, stačí se podívat na recept paní Silvie K. perfektně nafoceno.
těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto není moc vysoké příště udělám těeto z 1,5 dávky a 1Kg jablek
Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní s pudinku
náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.
U nás nestačil ani vychladnout, tímto chci paní Silvii K. poděkovat.
Postup jsem nefotila, stačí se podívat na recept paní Silvie K. perfektně nafoceno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mohos
(upraveno)
2. 2. 2014, 19:20
Včera jsem vyzkoušela, pouze ze 2 pudingů, ale ani tak žádné velké nadšení u nás doma nevzbudil. Řekla bych, že dneska chutnal lépe. Kus jsem odnesla sousedům, kus udám zítra v práci a zase došlo na to, že 100 lidí 100 chutí .
lidare
(upraveno)
21. 2. 2012, 11:56
moc lákavý a ke kávě mňamka
Paluna
(upraveno)
21. 2. 2012, 11:34
O víkendu vyzkoušeno dle receptu, jen ten pudink jsem měla smetanový (přehlédla jsem se) a dala jsem jen 2 dle rad komentujících.... a ten den dobrá buchta, ale žádné nadšení, ale druhý den a dneska .....BOMBA, správně zvláčněla, zvlhla a je famózní... Moc děkuji za recept...
Lenpod
(upraveno)
24. 9. 2010, 18:06
Tak já jsem začala vloni také s pečením jablečníku, ale dle - Ivana N. (spero) ID 143473 Obrácený jablečník ve zjednodušené verzi, který je dost podobný. Jsem s ním nadmíru spokojená, zdravá verze buchtičky, jednoduchá a dětem i mně moc chutná. Pudinku vařím z necelého litru mléka a 2 sáčků + cukr, krásně se vpíjí a je vláčný .
Alata
(upraveno)
24. 9. 2010, 17:29
Tak bohužel jsem také v klubu neumělců a že jsem se moučníků napekla.Radši tedy budu dál dělat svůj dortík z piškotků ,dušených jablíček smíchaných s pudinkem zastudena ozdobené šlehačkou Nojo učený z nebe nespadl , Přeji ostatním maminkám ať se jim daří
Holy50
(upraveno)
16. 3. 2010, 19:56
tak jsem taky dneska upekla a nějak se mi nepovedla náplň....tzen pudink jsem měla nějaký moc hustý a s tou smetanou zaky. to udělalo pucky no ale snad se jíst dá....nevím kde jsem udělala chybu....
Pajtušek
(upraveno)
24. 10. 2009, 15:54
MOcinko děkuji je bazva a my jsme s ním vyhráli 8 mísato cca ze 40 dobrotek z jablíček na školní soutěži .Příští rok ho více načančáme at taky oči a máme výtězství v kapse
muchlanek
(upraveno)
17. 10. 2009, 14:22
Vyzkoušela jsem vaši buchtičku a je mňamózní
Bylinka1
(upraveno)
19. 9. 2009, 8:56
Tak já už zase pekla .Už se chladí od včerejška v lednici a po obědě si dáme ke .
zdenča111
(upraveno)
22. 11. 2008, 22:13
Tak jsem dnes také pekla a je to super buchtička. Dělala jsem ho místo na alobalu na pečícím papíře a dávala tam jen 1 a půl pudingového prášku a přisladila 2 PL cukru. Myslím, že to bylo husté až, až. Celá rodinka si pochutnala, buchtička je osvěžující a není moc sladká, takže super Určitě budu péct častěji
Bylinka1
(upraveno)
15. 11. 2008, 19:07
Dneska jsem ho zase pekla a už se chladí na zítra v lednici -to si zase dáme do šňupáčku
ivka71
(upraveno)
7. 11. 2008, 20:15
Hezký večer Ivanko, mám takový dotaz do toho těsta se nedává žádný tuk ani olej chtěla bych jí zítra zkusit moc mě láká si dát ke děkuji Iveta
TAK
(upraveno)
5. 11. 2008, 10:16
Ivčo,tak mužu potvrdit-název vaší buchty opravdu sedí!Je vynikající! Včera jsem jí dělala..(pudinky jsem dala jen dva)a už je fuč Určitě budu péct častěji! Díky za skvělý recept!
silviakov
(upraveno)
3. 11. 2008, 21:39
A keď môžem poradiť- skutočne do cesta môžete dať trošičku menej múky, aby nebolo také tuhé
Monilein
(upraveno)
3. 11. 2008, 20:48
tak jsem taky udělala a to podle paní Silvie a navíc z té 1,5 dávky a super ,výborná mňamka,a ještě jsem si dovolila malou změnu,nahoru místo čokolády jsem jen posypala kakao jako u tiramisu a nemělo to chybu jen nechce příště tu citronovou kůru do těsta
silviakov
(upraveno)
3. 11. 2008, 21:37
@Monilein
Ja som tiež nedávala citrónovú kôru, ale tak je to v pôvodnom recepte, tak som sa snažila zachovať jeho znenie
libule
(upraveno)
1. 11. 2008, 18:01
Právě jsme měli ke . Je vážně super , jen jsem ubrala jeden pudink
IIvik
(upraveno)
30. 10. 2008, 16:55
vÝBORNÝ NO MŇAMKA JEN DO PUDINKU JSEM DALA CUKR PANÍ SILVA HO TAM MÁ JE TO OPRAVDU LAHŮDKA
teoder36
(upraveno)
29. 10. 2008, 10:58
Je výborný,moc jsem si pochutnali
ata-teta
(upraveno)
28. 10. 2008, 20:23
Když jsem to ochutnala u mojí šikovné švagrové, tak jsem byla úplně nadšená, naštěstí nejsem tak šikovná, abych si to taky upekla, jinak bych brzy neprošla dveřmi...
(borůvky)
(upraveno)
28. 10. 2008, 17:24
Jablečník jsem vyzkoušela, je opravdu lepší až druhý den, příště použiju svůj recept na piškot, tento mi připadá hodně tuhý a místo 3 pudingů dám jen 2, náplň byla hodně škrobová a dětem nechutnala, jinak super tip na využití bohaté letošní úrody