(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
***ČATNÍ S ROZINKAMI***
Potřebné ingredience
1kg vyzrálých rajčat, 2kg cibule, 1 palička česneku, po 1 lžičce papriky (sladké nebo ostré), kari, zázvoru, 1 lžíce soli, 1 šálek cukru, 1 šálek octa, 3 lžíce rozinek
Postup přípravy
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a rozvaříme. Přidáme koření, rozinky, sůl, ocet a nakonec, když už je čatní husté, přidáme cukr. Krátce ještě povaříme, nalijeme do skleniček, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Používám ho při přípravě omáčky na těstovimy, výborné je i jako příloha (místo kečupu). Vůbec se to nekazí a vydrží celý rok (tedy pokud to dřív nesníte)
Používám ho při přípravě omáčky na těstovimy, výborné je i jako příloha (místo kečupu). Vůbec se to nekazí a vydrží celý rok (tedy pokud to dřív nesníte)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
15. 8. 2013, 0:07
díky za tip