(recept
si oblíbilo 150 návštěvníků)
KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA
Potřebné ingredience
králík, asi 6-7 ks cibule, slaná slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, voda, asi hrnek a kousek másla
Postup přípravy
Napřed nakrájet cibuli nahrubo, vložit do pekáče a na to králíka-Králíka naporcovat, prošpikovat slanou slaninkou-neboli uzeným špekem komu se nechce špikovat, jako mě, tak slaninku jen vložit navolno do pekáče, osolit, vložit do pekáče na cibulku, pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalít 1-2 hrnky a navrch kousek másla,hrnek vody a pod pokličkou v troubě dusit, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU, chvíli před koncem oddělat pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, aby pečením vznikl takový soc z cibulky a potom je to hotové, maso můžeme podávat s kostí, nebo bez.obrané-podáváme s chlebem, nebo nějakou přílohou, doporučuji čerstvý chléb, kterým nabíráme soc a k tomu masénko....
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..
nevypadá to moc dobře, ale ta chuť.....ani jsem to nechtěla sama zkoušet, manžel to uvařil a bylo to naprosto dokonalé....opravdu pro labužníky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
18. 4. 2017, 10:38
Blani, tak jsem o víkendu vyzkoušela a je to nesmírně dobrý a jednoduchý recept . Moc jsme si pošmákli, udělala jsem k němu ROZPEKY dle místního receptu na MMB a opravdu to nemělo chybu . Děkuji za prima receptík . Zuzana
HanuleK
(upraveno)
21. 1. 2017, 18:46
Opravdu výborný děkuji
kocmannka
(upraveno)
18. 4. 2014, 11:34
Tak to je absolutní žranice Děkuji za super recept, králíka už nikdy jinak
Paluna
(upraveno)
28. 3. 2014, 23:38
Tak jsem si vybrala tento receptík, už se peče králíček... Já hodně podobně peču kuře a lá Hubert, (taky anglická, cibule, na to osolené kuře, bobkový list, nové koření, celý pepř, zalije se vše 3/4 l vývaru nebo vodou s masoxem a nejdříve se taky dusí v troubě, pak se dopeče do zlatava. Kuře se nakonec vyndá a šťávička se trošku zahustí. K tomu rýže)a je to super pochoutka, takže už předem vím, že králíček bude ňamina...
LeniskaPV
(upraveno)
24. 1. 2014, 20:29
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká příloha kromě chleba se ke králíkovi hodí? Děkuji za odpověď. Lenka
laskonka333
(upraveno)
21. 9. 2013, 9:15
Tiež robievam s knedľou je to lahôdka
Bubalka
(upraveno)
8. 10. 2013, 18:21
@laskonka333
děkuji...
knotěna
(upraveno)
21. 9. 2013, 8:55
Dneska jsem dělala toho králíka podle vás a bylo to výborné!!!!!!!!!!!!!! Děkuji.
Halmat
(upraveno)
24. 9. 2012, 7:47
Včera jsem dělala výborná ňamka!!!!!!!!!! Maso se úplně rozpadalo Děkuji za super recept!!!! Měli jsem ho s bramborami a špenátem.
Bubalka
(upraveno)
26. 11. 2012, 20:33
@Halmat
...já také moc děkuji...
linda Zampachova
(upraveno)
22. 9. 2012, 10:04
Moc děkuji za super receptík! Dnes budeme mít k obědu. Králíček je fantastický.
jpencik
(upraveno)
26. 3. 2012, 20:43
Určitě vyzkouším. Přítel v cibuli dusí na pánvi kuřecí, to nám moc chutná. Takže takový králík by mohl být také vynikající. Díky za inspiraci.
Vera N
(upraveno)
29. 10. 2011, 9:44
Dagmajka
(upraveno)
4. 9. 2011, 13:52
Blanko, právě jsme dojedli králíka prodle Vašeho receptu a po všech zbyly jen vymetené talíře Udělala jsem ho s bramborovou kaší se smetanou a máslem a k tomu klasický okurkový salát a byla to bezkonkurenční dobrota! Moc děkuji za bezvadný recept
Bubalka
(upraveno)
4. 9. 2011, 20:51
@Dagmajka
Dobrý večer, Dáši velmi děkuji...také ho máme zítra k večeři.
jitulkab
(upraveno)
13. 6. 2011, 23:35
RADUŠKO,URČITĚ ZKUSÍM
Fantagiro
(upraveno)
1. 5. 2011, 15:03
dnes byl u nás k obědu a je opravdu výborný ,.....králíka jsem dělala minimálně,protože byl vždycky vysušený ,ale podle tady tohoto receptu jsem dělala už podruhé a je to opravdu lahůdka ,masíčko odpadává samo od kosti a je šťavnaté ,fakt super,moc děkuji za recept
Bubalka
(upraveno)
14. 6. 2011, 19:53
@Fantagiro
DĚKUJI.
pucher
(upraveno)
15. 11. 2009, 13:26
Blani, dneska jsem vařila králíka podle vás a téééédááááá naprostá MŇAMKA!!!!! Moc děkuju za báječný receptík ....sem si doma zase šplhla
Bubalka
(upraveno)
16. 11. 2009, 12:02
@pucher
TO MĚ TĚŠÍ.....
Radajs
(upraveno)
29. 9. 2009, 17:07
Milá Blanko jedním slovem LUXUSNÍ velikánská dobrůtka, manžel měl pořád obavu, že tam není česnek ale výsledek supéééér . Díky za receptík opravdu jsme si celá rodinka moc pochutnali Ráďa
Bubalka
(upraveno)
1. 10. 2009, 17:51
@Radajs
Děkuji, to mě těší....
koldiška
(upraveno)
10. 8. 2009, 11:50
Blani výborný recept, moc nám chutnalo Králík byl měkoučký, masíčko se jen rozpadalo. A ta cibule a sosík Já králíka muluju na všechny způsoby, ale tenhle má u mě bezkonkurenčně první místo Všem doporučuji vyzkoušet.
Bubalka
(upraveno)
28. 12. 2009, 20:33
@koldiška
děkuji, zítra to dělám, je to dobrota stráááááášně velká-...
rendyrenda
(upraveno)
12. 7. 2009, 22:02
Taky doma děláme, je to výýýýborné akorát to ještě podlijeme bílým vínečkem a opravdu lahoda
Vondrousovka
(upraveno)
12. 7. 2009, 17:20
Super receptík. Dnes jsem ho vyzkoušela k obídku a kluci se oblizovali. Myslela jsem, že zbyde i na zítra - bohužel :o( králíček byl opravdu vynikající.Díky za super tip.
Bubalka
(upraveno)
12. 7. 2009, 20:37
@Vondrousovka
Pavli, děkuji......těší mě to..
fojaa
(upraveno)
5. 7. 2009, 19:46
Jedna báááááseň ,fantazie Uvařila jsem k němu nové brambůrky a rodinka si je "hňahňala" se šťávičkou a ani nedutala.Všichni jsme se nechutně přežrali . Blani díííky za receptík...hned ho předávám dál
Bubalka
(upraveno)
5. 7. 2009, 20:50
@fojaa
Joli, děkuji.......jsem ráda, že Vám chutnalo.