(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Rychlozelňáky
Potřebné ingredience
hladká mouka, kysané nebo sterilované zelí, vejce, kmín, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Poměry tohodle jídla neuvádím, protože dělám od oka - tak jako bramborákové těsto. Zelí i se šťávou vyklopím do misky, přidám cca 2-3 vejce na 0,5l láhev zelí, zahustím hladkou moukou na požadovanou konzistenci. V případě hustého těsta lze rozředit mlékem. Kdo chce, může přidat i nadrobno nakrájenou uzeninu, ale i bez ní jsou skvělé. Osolím a na rozpálené pánvi dělám placičky, které sypu kmínem. Může být i mletý, ale ten celý nevadí, zkřehne...
Tenhle recept dělala kdysi v tv Naďa Konvalinková a od té doby ho dělám hrozně často - je cítit celá kuchyň, ale ta dobrota.. a dají se jíst i studené...
Tenhle recept dělala kdysi v tv Naďa Konvalinková a od té doby ho dělám hrozně často - je cítit celá kuchyň, ale ta dobrota.. a dají se jíst i studené...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dvoranda
(upraveno)
3. 4. 2007, 20:58
Tak jsem je dnes udělala na oběd, jsou vynikající. Kdysi dávno jsem byla se sestrou v Praze a tam v jednou stánku prodávali různá staročeská jídla. byla jsem přímo nadšená ze zelnˇáků, co jsem si tam koupila, ale zaboha mi nikdo neřekl, jak se dělají.Až jsem je našla tady! Děkuji, jsou opravdu moc mnˇam
Michasa
(upraveno)
31. 3. 2007, 13:41
Dneska jsme je měli na oběd a jsou opravdu výborné, řekla bych až nakažlivé, na večeri budou taky
petrat
(upraveno)
2. 4. 2007, 13:47
@Michasa
jak píšu níž - návyková jsem ráda, že chutnalo..
Janci
(upraveno)
12. 1. 2007, 10:08
Je to opravdu dobré, recept mně příjemně překvapil, všem nám moooc chutnalo. Udělala jsem je s uzeninou, příště zkusím bez...
petrat
(upraveno)
9. 1. 2007, 13:05
Milu, je.. návyková
milu
(upraveno)
9. 1. 2007, 13:04
Petro děkuji za recept. Dělala je moje babička a já na ně úplně zapoměla. Dneska budou k večeři a bez masa. Je to fakt dobrota