(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zavařená červená řepa
Potřebné ingredience
Prosím, dostala jsem červenou řepu, nemáte někdo nějaký dobrý recept??? Díky...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bambuca3314
(upraveno)
23. 10. 2008, 16:23
Suroviny: červená řepa 1 l vody 0,3l octa 3dkg soli 5dkg cukru asi na 14 skleniček 2 lžičky anýzu 2 lžičky fenyklu 2 lžičky kmínu Postup: Červenou řepu povaříme ,oloupeme,nakrájíme na kostky a zamícháme asi na 20min. se směsí koření anýzu ,fenyklu,kmínu.Naplníme skleničky zalijeme nálevem a sterilujeme asi 10min.
p.a.j.a.1
(upraveno)
3. 10. 2008, 11:49
Dobrý den, mi doma děláme takto řepu: 2kg červené řepy ( uvařit ) Nálev: 6dcl vody 2dcl octu toto vaříme 5 minut 18 dkg cukru 1 vrchovatá lžíce soli Smícháme nastrouhanou řepu s nálevem, přidáme trochu fenyklu. Sterilujeme 30 minut na 90stupňů
naturie
(upraveno)
3. 10. 2008, 11:32
1kg uvařené řepy,1 kg syrového bílého ,20 dkg cibule.Vše nakrouhám na větší nudličky na robotu.Nálev je 250 octa.750 ml vody 2 lžíce soli,2,5 lžíce cukru.To vše svařím a když mám nakrouhané zelí hodím ho do nálevu,přidám nakrouhanou cibuli a chvilinku povařím v nálevu,přidám nakrouhanou řepu a vše pořádně zamíchám.Já to dělám až mi to částečně vychladne rukou.Po té naplním sklenice a zavařím při 80°C 20 minut.Je to mňamka ke všemu,já sním sklenici na posezení jenom k svačince.
hajcena
(upraveno)
3. 10. 2008, 10:36
U nás se dělala takto:Uvařit do měkka, oloupat, nakrájet na kostičky, přidat trochu strouhaného křenu a dát do skleniček. Zalít nálevem na okurky a dát zavařit. Je to super samotné i do zeleninové oblohy k masu.
peee
(upraveno)
3. 10. 2008, 10:12
Mám odzkoušený recept od tety. 2l vody,1/2 l octu,3 lžíce cukru,20 sacharinů,1 malá lžička anýzu,1 velká lžíce soli. Řepu nakrájíte na kostečky,samozřejmě ještě před tím ji oloupete.Vaříte v tomto válevu až do změknutí,pak plníte do sklenic.Už se nesteriluje,ale pro klid duše ji nachvilku můžete.Já jsem to ale nikdy nedělala.Jo a během vaření přidám několik lžic strouhaného křenu,nebojte se ho přidat víc i 5 lžic.Kdyby jste něčemu nerozuměla stačí napsat.Petra
lenkapouzar
(upraveno)
23. 11. 2013, 8:16
@peee
sacharin je jed
Zdenikv
(upraveno)
3. 10. 2008, 10:51
Dělala jsem výborný salát, někde je tu na něj recept - uvařit ve slupce, nechat vychladnout, nastrouhat nahrubo a smíchat s tatarkou podle chuti. Dávala jsem troch lehké majolky a trochu tatarky. Byl opravdu dobrý