(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ŘEZY CAPUCCINO
Potřebné ingredience
5 vajec rozdělenych na bílky a žloutky,165g prosát.moučk.cukru,45g prosáteho kakaa,další na posypání,150ml smetany na šlehání,225g plnotuč.krémov.sýra,30g hrubě nastrouh.čokolády na vaření,kávový krém (postup níže),čokol.kávové zrníčka (třeba rozinky,oříšky v čokoládě).
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200.stup.stupen 6,nebo vrchní spodní.Vymazat plech o rozměru 33 krát 23 cm.dno vyložte pergamenovým papírem na pečení.Ve velké míse ušlehejte el.šlehačem na plnou rychlost z bílku sníh.Po částech přidejte 60g moučk.cukru,dukladně zašlehejte,až je sníh lesklý a tuhý.V jiné míse ušlehejte el.šlehačem žloutky,až hodně zhoustnou a zesvětlají.Přidejte 60g moučk.cukru a kakao a třete dokud se přísady nesmísí.Gumovou stěrkou jemně vmíchejte do utřených žloutku s kakaem po troškách utřený sníh.Vlijte těsto na plech a rozetřete ho do stejnoměrné vrstvy.Pečte asi 15.min,nebo do té doby než těsto při lehkém zmáčknutí prstem zase vyskočí nahoru.Větší čistou utěrku lehce posypejte prosát.kakaem.Upečený plát rychle vyklopte na utěrku.Opatrně sloupněte pergamenový papír.Odkrojte si okraje,at je máte rovnoměrné a nechejte těsto vychladnout.
Zatím si připravte:
Nápln z krémového sýra:
V menší mise si ušlehejte smetanu na pevnou šlehačku.Ve větší míse utřete el.šlehačem zbývající moučk.cukr s krémovým sýrem.Přimichejte strouh.čokoládu.Gumovou stěrkou lehce vmíchejte do krému ušlehanou smetanu.Nechejte v chladničce,dokud jí nebudete potřebovat.
Kávový máslový krém:
V šálku rozmíchejte 2 lžíce horké vody a 2 lžičky inst.kávy až se káva rozpustí.Ve větší míse třete el.šlehačem 225g prosátého moučk.cukru a 225g změklého másla.Míchejte do pěny a přilívejte rozpušt.kávu a třete dokud není krém hladký.Pokud připravujete krém den předem,uzavřete ho do plastikové nádoby ,aby na povrchu neokoral.Čtvrtinu másl.krému dejte do sáčku s uzkým hvězdičkovým nástavcem.
Těsto si rozkrojte na 3.stejné pláty.(nejlepší na to pilnikový nuž),spodní část potřete nápln z krémového sýra a přiložte další vrstvu řezu.Opět potřete z krémového sýra a položte třetí plát řezu.Po stranách a na povrvhu potřete dort máslovým kávovým krémem.Krém ze sáčku ozdobte dle své libosti a ukončete to kávovými zrnky.
Přeji pěkné pečeni a dobrou chut.
Zatím si připravte:
Nápln z krémového sýra:
V menší mise si ušlehejte smetanu na pevnou šlehačku.Ve větší míse utřete el.šlehačem zbývající moučk.cukr s krémovým sýrem.Přimichejte strouh.čokoládu.Gumovou stěrkou lehce vmíchejte do krému ušlehanou smetanu.Nechejte v chladničce,dokud jí nebudete potřebovat.
Kávový máslový krém:
V šálku rozmíchejte 2 lžíce horké vody a 2 lžičky inst.kávy až se káva rozpustí.Ve větší míse třete el.šlehačem 225g prosátého moučk.cukru a 225g změklého másla.Míchejte do pěny a přilívejte rozpušt.kávu a třete dokud není krém hladký.Pokud připravujete krém den předem,uzavřete ho do plastikové nádoby ,aby na povrchu neokoral.Čtvrtinu másl.krému dejte do sáčku s uzkým hvězdičkovým nástavcem.
Těsto si rozkrojte na 3.stejné pláty.(nejlepší na to pilnikový nuž),spodní část potřete nápln z krémového sýra a přiložte další vrstvu řezu.Opět potřete z krémového sýra a položte třetí plát řezu.Po stranách a na povrvhu potřete dort máslovým kávovým krémem.Krém ze sáčku ozdobte dle své libosti a ukončete to kávovými zrnky.
Přeji pěkné pečeni a dobrou chut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lalela
(upraveno)
2. 10. 2008, 18:45
tyhle řezy znám a jsou opravdu výýýýýbornéééé
Zrušený účet
(upraveno)
2. 10. 2008, 15:59
Šárko, to musí být úžásné. A může upřímně říct, že mě zarazil ten sýr. Ale asi to je fakt skvělé.
sarah.05
(upraveno)
2. 10. 2008, 20:51
@
Děkuji.....