+++Borůvkový koláč-lepší než kynutý+++
Potřebné ingredience
Těsto-400 g hlad.mouky,200 g tuku na pečení/másla,120 g cukr moučka,2 žloutky,lžíce mléka,lžíce citronové šťávy,cukr na posypání. Náplň-500 g tvarohu,400g borůvek,150 g moučkového cukru,2 vejce,40 g másla,lžička strouhané kůry z citronu. Posypka-150 g polohrubé mouky,150 g moučkového cukru,2 lžíce másla.Předem se omlouvám za to,že fotka je z časopisu,ale právě odsud recept mám
Postup přípravy
suroviny
Mouka,cukr,žloutky,tuk,kapka mléka,citron.šťáva
Prvně spojíme vařečkou,pak rukama zpracujeme v kompaktní těsto,dáme odpočinout
Vejce,cukr,tuk-ušleháme
Přidáme tvarohy,pořádně rozmixujeme
hotová náplň
těsto vyválíme na velikost plechu,propícháme vidličkou
naneseme náplň a dáme předpéct na asi 10 min.do trouby
pak posypeme borůvkami,vanilinovým cukrem
nakonec hustě posypkou a pečeme asi 30 min při mražených borůvkách trochu déle při asi 180-20 stupních
Hotový,ještě přidám fotku na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé