(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
7-8 žloutků,
1 TATRA (neslazené kondenz. mléko),
2 vanilkové cukry,
1 - 2 šálky mléka (obyčejného),
1 SALKO (slazené kondenz. mléko)
Postup přípravy
Vše kromě SALKA do hrnce na vodní lázeň a šlehat do zhoustnutí (nesmí se vařit), já vařím a šlehám, až to je cca 60°C teplé a udělá se hustší pěna.
Pak odstavit, přidat 1 SALKO, pořádně rozmíchat a za občasného míchání nechat vychladnout (pěna opadne).
Po vychladnutí přidat cca 1/4 l rumu, ale spíš dle chuti. A pozor, jak se to rozleží, tak je někdy třeba ještě přidat rum.
Pokud zůstanou po pěně hrudky, cedím do lahve přes cedníček.
Dobrou vánoční chuť.
Pak odstavit, přidat 1 SALKO, pořádně rozmíchat a za občasného míchání nechat vychladnout (pěna opadne).
Po vychladnutí přidat cca 1/4 l rumu, ale spíš dle chuti. A pozor, jak se to rozleží, tak je někdy třeba ještě přidat rum.
Pokud zůstanou po pěně hrudky, cedím do lahve přes cedníček.
Dobrou vánoční chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé