Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Buchta z hrnce :-)))) zvládne i začátečník

0.0
Buchta z hrnce :-)))) zvládne i začátečník

Potřebné ingredience

250 g Hery, 2 hrnky krystalového cukru, 1 hrnek vody, 2 PL kakaa,
pak......2 hrnky polohrubé mouky, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
....80 g kokosu

Postup přípravy

Pro ty z vás, které mají rády vídeňský dort je tato buchta přesně to pravé. Já ji dělám hlavně tehdy, když nemám čas se s ničím pachtit. Je to snadné a rychlé...........

Do hrnce dáme celou Heru, vodu, cukr a kakao a vše svaříme. Vaříme při bodu varu asi 10-12 minut...jakmile vám přestane tekutá hmota z hrnce tzv. "utíkat" , je hotová. Pozor, nelekněte se, a hlavně od plotny neodcházejte, hmota totiž vzkypí.
Jakmile je hmota hotová, odstavíme jí asi na 5 minut a mezitím si vymažeme plech a vysypeme moukou.
Z hmoty odebereme část ( 1 vrchovatý hrnek)...nebojte se...i když se vám bude zdát, že hmoty na těsto vám zbylo málo, věřte, je jí dost. Hrnek si dáme stranou.
Do zbylé hmoty v hrnci dáme zbylé suroviny....mouku, vejce, prášek do pečiva a van. cukr. Vše důkladně promícháme, já používám ruční šlehač. Těsto vylejeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Na vlažný koláč pak natřeme odebranou část kakaové hmoty, kterou jsme smíchali s kokosem.

Vodu, cukr, tuk a kakao svaříme

hmota vzkypí

takto bude vypadat po svaření

Hrnek s odebranou hmotou a hmota už smíchaná s moukou, vejci, cukrem, práškem do pečiva

už se peče

odebranou hmotu smícháme s kokosem

potřená a hotová buchta

HOTOVO!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lonik 8. 2. 2012, 10:44
(Y) (Y) (Y)
hanys77 8. 2. 2012, 10:34
(Y)můžu potvrdit, že toto je skvělá rychlovka ke kávě (Y)Také dělávám už spoustu let, akorát ji mám napsanou od kamarádky jako ŠUP DO TROUBY. A protože tu hmotu jen v kastrolku rozehřeji a míchám vše jen tak dlouho, dokud se nespojí do jednolité hmoty, mám to opravdu šup šup hotovo :-) Myslím, že není potřeba tak dlouho vařit *-) A odloženou polevou buchtu polévám hned po vytažení z trouby a sypu kokosem. Ona se pak krásně vsákne a buchétka je krásně provlhčená. Ale natřená směs s kokosem udělá vyšší vrstvu, a z toho může být dobroučká čokopoleva. Aspoň mám zas další obměnu, stejně jako s těma hruškama, to taky musím vyzkoušet. |:o) (hello)
mmarch2712 8. 2. 2012, 8:49
u nás to jsou šalamounovy řezy a jedna z nejoblíbenějších buchet už snad 20let :-)
AnieAnne 16. 1. 2012, 11:30
U nás známá jako fofr buchta, jen to nahoru nemíchám dohromady, ale nejdřív poliju zbytkem směsi, a pak posypu kokosem. A nevařím tedy, zjednodušeně jen rozehřeji heru, smíchám s cukrem, kakaem a vodou, a rozmíchám. Ale i tak je to pecka (Y)
ressovka 4. 12. 2009, 11:15
(Y) (Y) (Y) (Y)SUPER BUCHTIČKA (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)DĚKUJI (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Leonteenka 27. 10. 2008, 17:35
TAky jí peču :-) jen jí znám jako "mokrá buchta" jen nedávám kokos a do té polevy ještě přidělám trochu vody s kakaem....máme jí rádi fakt vlhkou (Y) (Y) (Y)
walla 26. 10. 2008, 18:16
dnes jsem ji taky pekla,je moc moc moc výborna,děkuji za recept,a je pěkně vysoká,já jsem ji pekla na plechu. (Y) (Y) (Y) (F)
ňufík708 5. 10. 2008, 0:28
Mončo,dneska jsem dělala vaši buchtu z hrnce byla jsem mile překvapena jak je podobná mému šalamounovi kterého dělám podobně jen do ní přidávám hrušky a nahoru nedávám kokos.Ale jinak byla opravdu dobrá bylo to zase něco jiného ,příjemná změna ke (C) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) (D) (D)
mmarch2712 8. 2. 2012, 8:50
@ňufík708 tuto buchtu děláme už snad 20let a máme ji zažitou právě jako šalamounovi řezy, ale bez hrušek, kokos nahoru (Y)
Karelia 5. 10. 2008, 9:56
@ňufík708 Hrušky???? To musí být báječné :-). Tak to mi musíte napsat....uvaříte je jako na kompot nebo je děláte jako jablečnou náplň?
ňufík708 3. 11. 2008, 21:25
@Karelia CTĚLA BYCH SE VÁM OMLUVIT ZA TAKOVÉ SPOŽDĚNÍ S ODPOVĚDÍ NA VÁŠ DOTAZ OHLEDNĚ HRUŠEK.JE TO UPLNĚ STEJNÝ RECEPT JAKÝ MÁTE VY NA BUCHTU Z HRNCE .JAKMILE MÁM BUCHTU NALITOU NA PLECHU TAK NA TO DÁM NAKRÁJENÉ ZAVAŘENÉ HRUŠKY A DÁM PÉCT DO TROUBY .PAK TO POLIJU ZBYLOU SMĚSÍ KTEROU MÁM ODLOŽENOU V HRNÍČKU. DOUFÁM ŽE VÁM BUDE CHUTNAT S POZDRAVEM A OMLUVOU MARTINA (L) (F) (hello)
Leňula*B 3. 10. 2008, 19:30
(pl) přidávám se s chválou, (clamp) (clamp) je příště větší plíšek ale je úžasná http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=16761 |:o) |:o) |:o) |:o) Lenka
taba 3. 10. 2008, 19:23
Tak jsem dnes vyzkoušela, akorát jí musím příště upéct v pekáči na buchty, protože na plechu je strašně nízká....
Karelia 3. 10. 2008, 20:46
@taba Mončo, já ji nemám nízkou *-)?!?! Ale klidně udělejte v pekáči třeba na kachnu, tak to dělám já, když jí potírám džemem a čokoládou (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 29. 9. 2008, 20:30
:-) :-) :-) :-) taky dělám, říkáme ji "šalamoun" (Y) (Y) (Y) (Y)
Karelia 29. 9. 2008, 21:15
@ To už jste další maminka, která to zná jako Šalamouna....já to nikdy neslyšela *-), vidím, že mám značné mezery :-)
VaďkaC 29. 9. 2008, 18:22
Teď jsem ji dopekla. Super rychlovka a krásně voní :-) :-) Večer bude ke kafíčku (zajic) (zajic)
Karelia 29. 9. 2008, 18:37
@VaďkaC Teda Lado, Vy jste fakt dobrá!!! (Y) (Y) (Y) Já ji teprve včera večer vložila, fakt šikulka (clamp) (clamp) (clamp)
VaďkaC 29. 9. 2008, 18:44
@Karelia Já ji tu také našla dnes :-$ :-$ :-$a fakt mě zaujala svou jednoduchostí. Jen se obávám, že jestli nezasáhnu, tak mi k tomu kafíčku nic nezbude. V kuchyni probíhá degustace ;-), myslím že rodinka bude po večeři! No...hlavně že jim chutná ;-) ;-) ;-)
Karelia 29. 9. 2008, 20:16
@VaďkaC Jé, to mě těší, že je na tom někdo jako já :-D :-D :-) :-)
ivka71 29. 9. 2008, 18:16
Jé tu taky dělám je strašně dobrá a taky rychlá (L) (hello)
Karelia 30. 9. 2008, 12:55
@ivka71 (Y) (Y) (Y)
verju 29. 9. 2008, 12:06
Tohle strašně dobrá buchta,taky děláme. My nakonec sypeme někdy kokosem, a někdy strouhanýma ořechama, a to je taky mňamka. (Y)
Karelia 29. 9. 2008, 12:44
@verju Tak ořechy jsem ještě nezkoušela. To určitě vyzkouším! (Y)
Szarunka 29. 9. 2008, 11:47
tutp mňamku děláme od nepamatuju ;-)Je to rychlé nenánočné a hlavně MŇAM (Y)
Karelia 29. 9. 2008, 13:11
@Szarunka Souhlasím Šárko, je to fakt nenáročné (Y) (Y) (Y)
JanaLud 29. 9. 2008, 10:50
Také děláme, fajn rychlovka (hello) (hello)
Karelia 29. 9. 2008, 11:16
@JanaLud |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
fojaa 28. 9. 2008, 22:58
Této rychlovce říkáme Šalamoun,aneb buchta "šup do trouby" :-).Do odebrané části cvrknu něco rumu a to je pak bašta :-$ a bezva rychlovka (Y)
Karelia 28. 9. 2008, 23:06
@fojaa No rumem v pečení se nikdy nic nepokazí ;-) ;-) ;-). Já dělám variantu s nasekanými rozinkami v rumu a nebo upeču buchtu z celé dávky a místo kokosové hmoty potřu buchtu marmeládou a poleju čokoládou (Y)
lumka 28. 9. 2008, 22:01
Znám a můžu doporučit,výborná i na nějakou oslavu. (Y)
Karelia 28. 9. 2008, 22:53
@lumka Ludmilko, hlavně nenáročná!!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie