(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Buchta z hrnce :-)))) zvládne i začátečník
Potřebné ingredience
250 g Hery, 2 hrnky krystalového cukru, 1 hrnek vody, 2 PL kakaa,
pak......2 hrnky polohrubé mouky, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
....80 g kokosu
Postup přípravy
Pro ty z vás, které mají rády vídeňský dort je tato buchta přesně to pravé. Já ji dělám hlavně tehdy, když nemám čas se s ničím pachtit. Je to snadné a rychlé...........
Do hrnce dáme celou Heru, vodu, cukr a kakao a vše svaříme. Vaříme při bodu varu asi 10-12 minut...jakmile vám přestane tekutá hmota z hrnce tzv. "utíkat" , je hotová. Pozor, nelekněte se, a hlavně od plotny neodcházejte, hmota totiž vzkypí.
Jakmile je hmota hotová, odstavíme jí asi na 5 minut a mezitím si vymažeme plech a vysypeme moukou.
Z hmoty odebereme část ( 1 vrchovatý hrnek)...nebojte se...i když se vám bude zdát, že hmoty na těsto vám zbylo málo, věřte, je jí dost. Hrnek si dáme stranou.
Do zbylé hmoty v hrnci dáme zbylé suroviny....mouku, vejce, prášek do pečiva a van. cukr. Vše důkladně promícháme, já používám ruční šlehač. Těsto vylejeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Na vlažný koláč pak natřeme odebranou část kakaové hmoty, kterou jsme smíchali s kokosem.
Do hrnce dáme celou Heru, vodu, cukr a kakao a vše svaříme. Vaříme při bodu varu asi 10-12 minut...jakmile vám přestane tekutá hmota z hrnce tzv. "utíkat" , je hotová. Pozor, nelekněte se, a hlavně od plotny neodcházejte, hmota totiž vzkypí.
Jakmile je hmota hotová, odstavíme jí asi na 5 minut a mezitím si vymažeme plech a vysypeme moukou.
Z hmoty odebereme část ( 1 vrchovatý hrnek)...nebojte se...i když se vám bude zdát, že hmoty na těsto vám zbylo málo, věřte, je jí dost. Hrnek si dáme stranou.
Do zbylé hmoty v hrnci dáme zbylé suroviny....mouku, vejce, prášek do pečiva a van. cukr. Vše důkladně promícháme, já používám ruční šlehač. Těsto vylejeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Na vlažný koláč pak natřeme odebranou část kakaové hmoty, kterou jsme smíchali s kokosem.
Vodu, cukr, tuk a kakao svaříme
hmota vzkypí
takto bude vypadat po svaření
Hrnek s odebranou hmotou a hmota už smíchaná s moukou, vejci, cukrem, práškem do pečiva
už se peče
odebranou hmotu smícháme s kokosem
potřená a hotová buchta
HOTOVO!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:44
hanys77
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:34
můžu potvrdit, že toto je skvělá rychlovka ke kávě Také dělávám už spoustu let, akorát ji mám napsanou od kamarádky jako ŠUP DO TROUBY. A protože tu hmotu jen v kastrolku rozehřeji a míchám vše jen tak dlouho, dokud se nespojí do jednolité hmoty, mám to opravdu šup šup hotovo Myslím, že není potřeba tak dlouho vařit A odloženou polevou buchtu polévám hned po vytažení z trouby a sypu kokosem. Ona se pak krásně vsákne a buchétka je krásně provlhčená. Ale natřená směs s kokosem udělá vyšší vrstvu, a z toho může být dobroučká čokopoleva. Aspoň mám zas další obměnu, stejně jako s těma hruškama, to taky musím vyzkoušet.
mmarch2712
(upraveno)
8. 2. 2012, 8:49
u nás to jsou šalamounovy řezy a jedna z nejoblíbenějších buchet už snad 20let
AnieAnne
(upraveno)
16. 1. 2012, 11:30
U nás známá jako fofr buchta, jen to nahoru nemíchám dohromady, ale nejdřív poliju zbytkem směsi, a pak posypu kokosem. A nevařím tedy, zjednodušeně jen rozehřeji heru, smíchám s cukrem, kakaem a vodou, a rozmíchám. Ale i tak je to pecka
ressovka
(upraveno)
4. 12. 2009, 11:15
SUPER BUCHTIČKA DĚKUJI
Leonteenka
(upraveno)
27. 10. 2008, 17:35
TAky jí peču jen jí znám jako "mokrá buchta" jen nedávám kokos a do té polevy ještě přidělám trochu vody s kakaem....máme jí rádi fakt vlhkou
walla
(upraveno)
26. 10. 2008, 18:16
dnes jsem ji taky pekla,je moc moc moc výborna,děkuji za recept,a je pěkně vysoká,já jsem ji pekla na plechu.
ňufík708
(upraveno)
5. 10. 2008, 0:28
Mončo,dneska jsem dělala vaši buchtu z hrnce byla jsem mile překvapena jak je podobná mému šalamounovi kterého dělám podobně jen do ní přidávám hrušky a nahoru nedávám kokos.Ale jinak byla opravdu dobrá bylo to zase něco jiného ,příjemná změna ke
mmarch2712
(upraveno)
8. 2. 2012, 8:50
@ňufík708
tuto buchtu děláme už snad 20let a máme ji zažitou právě jako šalamounovi řezy, ale bez hrušek, kokos nahoru
Karelia
(upraveno)
5. 10. 2008, 9:56
@ňufík708
Hrušky???? To musí být báječné . Tak to mi musíte napsat....uvaříte je jako na kompot nebo je děláte jako jablečnou náplň?
ňufík708
(upraveno)
3. 11. 2008, 21:25
@Karelia
CTĚLA BYCH SE VÁM OMLUVIT ZA TAKOVÉ SPOŽDĚNÍ S ODPOVĚDÍ NA VÁŠ DOTAZ OHLEDNĚ HRUŠEK.JE TO UPLNĚ STEJNÝ RECEPT JAKÝ MÁTE VY NA BUCHTU Z HRNCE .JAKMILE MÁM BUCHTU NALITOU NA PLECHU TAK NA TO DÁM NAKRÁJENÉ ZAVAŘENÉ HRUŠKY A DÁM PÉCT DO TROUBY .PAK TO POLIJU ZBYLOU SMĚSÍ KTEROU MÁM ODLOŽENOU V HRNÍČKU. DOUFÁM ŽE VÁM BUDE CHUTNAT S POZDRAVEM A OMLUVOU MARTINA
Leňula*B
(upraveno)
3. 10. 2008, 19:30
přidávám se s chválou, je příště větší plíšek ale je úžasná http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=16761 Lenka
taba
(upraveno)
3. 10. 2008, 19:23
Tak jsem dnes vyzkoušela, akorát jí musím příště upéct v pekáči na buchty, protože na plechu je strašně nízká....
Karelia
(upraveno)
3. 10. 2008, 20:46
@taba
Mončo, já ji nemám nízkou ?!?! Ale klidně udělejte v pekáči třeba na kachnu, tak to dělám já, když jí potírám džemem a čokoládou
Zrušený účet
(upraveno)
29. 9. 2008, 20:30
taky dělám, říkáme ji "šalamoun"
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 21:15
@
To už jste další maminka, která to zná jako Šalamouna....já to nikdy neslyšela , vidím, že mám značné mezery
VaďkaC
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:22
Teď jsem ji dopekla. Super rychlovka a krásně voní Večer bude ke kafíčku
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:37
@VaďkaC
Teda Lado, Vy jste fakt dobrá!!! Já ji teprve včera večer vložila, fakt šikulka
VaďkaC
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:44
@Karelia
Já ji tu také našla dnes a fakt mě zaujala svou jednoduchostí. Jen se obávám, že jestli nezasáhnu, tak mi k tomu kafíčku nic nezbude. V kuchyni probíhá degustace , myslím že rodinka bude po večeři! No...hlavně že jim chutná
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 20:16
@VaďkaC
Jé, to mě těší, že je na tom někdo jako já
ivka71
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:16
Jé tu taky dělám je strašně dobrá a taky rychlá
Karelia
(upraveno)
30. 9. 2008, 12:55
@ivka71
verju
(upraveno)
29. 9. 2008, 12:06
Tohle strašně dobrá buchta,taky děláme. My nakonec sypeme někdy kokosem, a někdy strouhanýma ořechama, a to je taky mňamka.
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 12:44
@verju
Tak ořechy jsem ještě nezkoušela. To určitě vyzkouším!
Szarunka
(upraveno)
29. 9. 2008, 11:47
tutp mňamku děláme od nepamatuju Je to rychlé nenánočné a hlavně MŇAM
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 13:11
@Szarunka
Souhlasím Šárko, je to fakt nenáročné
JanaLud
(upraveno)
29. 9. 2008, 10:50
Také děláme, fajn rychlovka
Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 11:16
@JanaLud
fojaa
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:58
Této rychlovce říkáme Šalamoun,aneb buchta "šup do trouby" .Do odebrané části cvrknu něco rumu a to je pak bašta a bezva rychlovka
Karelia
(upraveno)
28. 9. 2008, 23:06
@fojaa
No rumem v pečení se nikdy nic nepokazí . Já dělám variantu s nasekanými rozinkami v rumu a nebo upeču buchtu z celé dávky a místo kokosové hmoty potřu buchtu marmeládou a poleju čokoládou
lumka
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:01
Znám a můžu doporučit,výborná i na nějakou oslavu.
Karelia
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:53
@lumka
Ludmilko, hlavně nenáročná!!!