Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

JABLEČNÝ ŠTRŮDL

0.0
JABLEČNÝ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

přísady jsou uvedeny na 4 šišky, které se vejdou na plech s nízkým okrajem

na těsto:
40 dkg hladké mouky
1 Hera
1 malý jogurt ( 250 ml )

dále:
jablka ( na 1 šišku štrůdl potřebujeme 1 vrchovatý hluboký talíř oloupaných a nakrájených jablek na čtvrtiny, které pak nastouháme)
nasekané vlašské ořechy
1 vanilkový cukr
skořice mletá

Postup přípravy

Z mouky, jogurtu a změklé Hery vypracujeme na vále hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.
Z každého dílu vyválíme hranatý plát o takové délce, aby se nám vešel na velký plech s nízkým okrajem
(na 1 plech dáme vždy 2 štrůdle)
Dprostřed těsta nasypeme ořechy, dále pak nastrouhaná jablka, na ně nasypeme zase pár ořechů, posypeme skořicí a hodně cukru)
Z každé strany přikryjeme jablka těstem a kraje dobře uzavřeme.

Nakonec na štrůdl uděláme vidličkou pár dírek do těsta, aby se nám nedělali bubliny a dáme péct asi na 200 stupňů dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu.

Po vyndání potírám upečený štrůdl Herou a hned posypu vanilkovým cukrem.

na vyválené těsto dáme nastrouhaná jablka

posypeme nasekanými ořechy, cukrem a skořicí

štrůdl zabalíme těstem a kraje pořádně upevníme

a nakonec dáme na plech a vidličkou propícháme vrchní těsto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie