(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!
Potřebné ingredience
5 kg zelí nakrouhat
1/2 kg cibule nakrájet na jemno
1/2 kg cukru krupice
3/4 l octa
2 hořčičné skl.oleje
1 balíček Deka
2 necelé hořčičné sklenice křenu nastrouhat
Postup přípravy
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí . Až zelí pustí šťávu tak přidáme nastrouhaný křen a olej. Já nikdy nečekám až zelí pustí šťávu a vůbec to nevadí.
Uděláme si nálev tak, že smícháme tolik vody kolik je v návodu na Deku, přidáme ocet, cukr a Deko a necháme 5 minut povařit.
Naplníme sklenice zelím dost hustě a pak zalijeme teplým nálevem přez sítko aby tam nebyla hořčičná semínka a uzavřeme. NEVAŘÍME!!!!!!!!!!!!!!!!
Necháme cca dva až tři týdny uležet a pak se do zelíčka pustíme. Moc dlouho nevydrží , protože když se někdo pustí do sklenice tak je hned celý pryč.:)))
DOPBROU CHUť.
Uděláme si nálev tak, že smícháme tolik vody kolik je v návodu na Deku, přidáme ocet, cukr a Deko a necháme 5 minut povařit.
Naplníme sklenice zelím dost hustě a pak zalijeme teplým nálevem přez sítko aby tam nebyla hořčičná semínka a uzavřeme. NEVAŘÍME!!!!!!!!!!!!!!!!
Necháme cca dva až tři týdny uležet a pak se do zelíčka pustíme. Moc dlouho nevydrží , protože když se někdo pustí do sklenice tak je hned celý pryč.:)))
DOPBROU CHUť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé