(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Těstoviny s tuňákovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 malá cibule,
1 PL oleje (používám Carotino cooking oil),
500 ml rajčatového pyré Passata,
80 g tuňáka v olivovém oleji (např. Rio Mare)
2 stroužky česneku,
bazalka (může být i mražená),
1 ČL Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,
těstoviny podle počtu strávníků.
Postup přípravy
1. Uvaříme podle pokynů na obalu těstoviny.
2. Během vaření těstovin na velké pánvi na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek (pozor, aby se nespálil!!!) a chvíli restujeme. Přidáme rajčatové pyré a tuňáka (pouze maso, olej ne) a povaříme asi 3 minuty. Dochutíme Klare GemÜsebrÜhe a bazalkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť
TIP: Dospělým můžete do omáčky přidat nasekané olivy nebo kapary, co kdo rád.
2. Během vaření těstovin na velké pánvi na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek (pozor, aby se nespálil!!!) a chvíli restujeme. Přidáme rajčatové pyré a tuňáka (pouze maso, olej ne) a povaříme asi 3 minuty. Dochutíme Klare GemÜsebrÜhe a bazalkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť
TIP: Dospělým můžete do omáčky přidat nasekané olivy nebo kapary, co kdo rád.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabuli
(upraveno)
14. 7. 2010, 12:15
právě jsme dojedli . Super mňamka
Baffi1
(upraveno)
27. 9. 2008, 11:43
Dobrý den Marti ,chtěla bych se zeptat jestli se ta Alnatura dá něčím nahradit .děkuji Danča
Marna
(upraveno)
28. 9. 2008, 11:53
@Baffi1
Dříve jsem používala Solčanku (kupovala jsem v obchodě se zdravou výživou nebo v BIO obchůdku) - je s mořskou solí, směsí bylinek a také neobsahuje glutamát. Pak jsem objevila v DM v BIO koutku Klare GemuseBruhe a přešla na to. Používám nejen jako zeleninový vývar, ale také místo soli do omáček, na maso..... Mohla byste použít jakoukoliv směs polévkového koření, ale hlavně BEZ glutamátu. Taky by stačila jen obyčejná sůl Martina
Baffi1
(upraveno)
5. 10. 2008, 19:42
@Marna
MOC vám Děkuji