Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Roláda z mletého masa po našem ;-))) .... je VYNIKAJÍCÍ A jednoduchá !!!

0.0
Roláda z mletého masa po našem ;-))) .... je VYNIKAJÍCÍ A  jednoduchá !!!

Potřebné ingredience

500 g mletého vepř. masa, sůl, pepř, smetana (nebo mléko)
Na náplň: na pokladení: krájený šunkový salám a plátky tvrdého sýra
na vaječnou směs: 3-4 vejce, anglická slanina, na kostička krájená zeleninka dle chuti a pro barevnost, sterilované žampiony, zelené bylinky, hořčice, steril. okurek ap.

Postup přípravy

Ač se říká, že samochvála smrdí, musím říct, že tato roláda je fakt výborná !!! Aspoň nám všem chutná, ale nejlepší bude, pokud ji budete zkoušet, přizpůsobit náplň vašim chutím. My například moc nemusíme vařenou zeleninu......;-). Tady je můj recept:

Mleté maso (já si nechávám pomlet plecko, aby to nebylo příliš mastné) osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme Vegetou a já ještě přidávám své oblíbené koření ZAHRADNÍ BYLINKY (je bez soli). Přidáme smetanu nebo mléko, dobře promícháme a necháme tak 1-2 hodiny (nebo i přes noc) uležet.
Uděláme si náplň a to tak, že na pánvičce lehce uškvaříme na kostičky nakrájenou krájenou anglickou slaninu (pokud je hodně libová, přidáme kousek sádla), přidáme krájenou cibulku, kterou rovněž lehce opečeme (spíš jen do sklovata, aby nebyla moc vysušená). Pak přidáme zeleninu dle chutí - já dala mražený hrášek, na malinké kostičky krájenou červenou kápii, sterilované žampionky a krájené zelené bylinky (libeček, petrželka a další dle chuti a možností). To vše jsem zalila 3-4 vejci, osolila, opepřila a nechala srazit.
Na velký mikrotenový sáček jsem dala uleželou masovou směs, přikryla druhým sáčkem a buď rukou nebo třeba válečkem vytvarovala do obdélníku vysokého zhruba 1 - 1,5 cm. Vrchní igelit sundala, maso pomazala hořčicí a pokladla plátky šunkového salámu, na to plátky tvrdého sýra a na to do prostředka dala vaječnou směs z pánvičky. Přidala na proužky nakrájený sterilovaný okurek, možno přidat třeba i párek apod., jak kdo co má rád a pomaličku jsem s pomocí mikrotenu smotala maso do rolády. Rukama namočenýma do vody jsem její povrch uhladila a opatrně ji přenesla na vymazaný plech. Znovu upravila případné nedostatky rukama namočenýma ve vodě, roládu trochu podlila vodou a dala do rozpálené trouby péct tak na 1 - 1,5 hodiny. V průběhu pečení jsem asi 2x roládu polila výpekem, případně doplnila vodu, aby se nevypekla.
Zkouška špejlí (zda se maso ještě lepí či nikoliv), nám ukáže, kdy se maso správně upečené. Po upečení roládu vytáhneme a šťávu můžeme trošku zahustit, případně ochutit vegetou. Kdo nemá rád brambory polité výpekem, výpek slije pryč. Tuto roládu podávám vždy s bram. kaší.
Přeji DOBROU CHUŤ, budete se olizovat až za ušima :)) !!!

Maso smícháme se solí, pepřem a sekanou.....a necháme odležet....

Vaječná směs připravována na pánvičce ´?)))) !!!!!

....maso dáme mezi 2 igelity a vytvarujeme do obdélníku vysokého cca 1 - 1,5 cm.

.....vytvarovaná placka :))

....pomažeme hořčicí a poklademe kolečky salámu....

.....na salám ještě plátky sýra a pak doprostřed nanést vaječnou směs, případně doplnit např. okurek, kápii, párek podle toho, kdo co má rád ;-).....

.....a opatrně rolujeme za pomocí igelitu.

.....přeneseme na vymazaný plech, dorovnáme a uhladíme namočenýma rukama ve vodě...., podlijeme a pečemeeeeee !!!!!!!!!

...a takhle vypadá upečená a rozkrojená....;-)))

MŃAM, MŇAM, MŇAM......:)))....výborné s bramborovou kaší a kompotem, ale klidně i po studenu s chlebem :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moniquef 8. 11. 2014, 13:10
Milá Ivo, včera jsem hledala recept na RED VELVET...našla u Vás a zároveň objevila Váš receptík na roládu. Dnes hned vyzkoušela...jen jsem daal krůtí mleté maso. Naprosto dokonalá roláda....vůbec nepraskla a u dcery ( velký milovník masa) a manžela měla naprostý úspěch! (clamp) Velmi rychlé a chutné jídlo (Y) Monika
Slavky 6. 3. 2009, 21:21
(Y) (Y) (Y) Super receptík (Y) (Y) (Y) Veľmi nám to chutilo (pl) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
Violass 27. 9. 2008, 18:21
Tak jsem to dělala a je to (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp)
avynka 27. 9. 2008, 22:18
@Violass Děkuji za pochvalu, moc mě to těší (Y) :-) a jsem ráda, že vám chutnalo (F) (F) (F)
Hyzule 27. 9. 2008, 15:55
děkuji za vložení receptu.Brzo udělám a písnu výsledek (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
Violass 26. 9. 2008, 9:03
Koupím maso a jdu na to. (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie