(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY
Potřebné ingredience
Je to asi na 2.kg brambor:
Brambory,
1 mrkev,1,petržel,
celér-musí být větší množs.než mrkev a petržel
sul,zavařená červ.paprika,
3 vejce,
1/2 cibule -větší,
ocet,
cukr,
kys.okurky,
pepř.
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce,scedíme a necháme vychladnout.Uvaříme kořenovou zeleninu v trocha vodě.(je lepší,když je ponořená.)Také uvaříme tři vejce na tvrdo.
Brambory oloupeme,nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy.Přidáme nakrájenou na drobno cibuli,na kostičky nakrájenou papriku a kys.okurek.(dle své chuti).Do uvařené zeleniny(vodu nevylívat) přidáme žloutky.Bílky dáme do mísy s brsmborama nakrájené na kostičky.Uvařenou zeleninu se žloutkama rozmixujeme tyč.mixérem,přidáme trochu octa a cukru.Nálev by měl být sladkokyselý.Necháme trochu vychladnout.Potom přilijeme nálev k bramborum.(Záleží na každém,jak to chce mít husté.)Salát dosolíme a dopepříme.Podáváme s masem,nebo rybičkou.Dobrou chut!!!
Brambory oloupeme,nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy.Přidáme nakrájenou na drobno cibuli,na kostičky nakrájenou papriku a kys.okurek.(dle své chuti).Do uvařené zeleniny(vodu nevylívat) přidáme žloutky.Bílky dáme do mísy s brsmborama nakrájené na kostičky.Uvařenou zeleninu se žloutkama rozmixujeme tyč.mixérem,přidáme trochu octa a cukru.Nálev by měl být sladkokyselý.Necháme trochu vychladnout.Potom přilijeme nálev k bramborum.(Záleží na každém,jak to chce mít husté.)Salát dosolíme a dopepříme.Podáváme s masem,nebo rybičkou.Dobrou chut!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulik
(upraveno)
22. 9. 2009, 14:44