Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Babiččina svíčková

0.0
Babiččina svíčková

Potřebné ingredience

Je to 1. omáčka, kterou mě babička naučila, je jednoduchá a dobrá.
***3 menší kousky zadního libového hovězího masa, 2 sklenice Halali (směs zeleniny a koření k přípravě omáček asi po 250 g), 100-150 g špeku - nadrobno, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce cukru krystal, 1/2 citronu

Postup přípravy

Maso dáme do misky a zalijeme směsí Halali. Dáme na 1-2 dny do lednice.
Po dvou dnech maso i se zeleninou dáme do pekáče, přidáme vyškvařený špek a pečeme. Asi tak po 1 ½ hodině maso obrátíme - musí se trochu podlívat. Z masa seškrabeme zeleninu a hustou směs rozmixujeme. Přidáme přes sítko zakysanou smetanu  rozkvedlanou s hladkou moukou. Uděláme karamel (zakápneme cukr pár kapkami vody v kastrůlku a mícháme, dokud nevznikne karamel). Vymačkáme asi půlku citronu a přidáme dle chuti. Vše smícháme a můžeme dát ještě na chvíli do trouby.
Přílohou jsou knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie