(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kmínový chléb
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky
60g droždí
lžička cukru
600ml vlažné vody
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu celý,ale může být i drcený
3 lžíce octa
Postup přípravy
Uděláme si kvásek z droždí,cukru a trochy vody odebrané z těch 600ml,smícháme mouku,kvásek,sůl,kmín,ocet.Necháme kynout,asi po hodině kynutí přendáme na plech vyložený bud peč.papírem nebo alobalem,obojí trošku poprášíme moukou,dáme předehřát troubu na nejvyšší stupen,až se předehřeje dáme tam chleba,který potřeme vodou a pečeme 14min,po 14min snížíme teplotu na 80stupnu a pečeme ještě 65minut,potom vyndáme chleba,znovu potřeme vodou a necháme na mřížce vychladnout.To je také dobrota.Přeji dobrou chut.Místo kmínu můžete dát slunečnicová či jiná semínka.
kvásek
vše smícháme v těsto
takto dáme kynout
máme vykynuto
uděláme bochník a dáme na pekáč,potom si dáme předehřát troubu
dáme péct
a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janeckova
(upraveno)
30. 12. 2008, 18:11
Dobrý den Jani tak jsem dělala ten Váš chlebík v pekárně a je boží ale pokud můžu poradit ostatním dělejte ho v pekárně z poloviční dávky byl moc veliký ale na chuť je opravdu úžasný na něj není moc děkuji a už se těším až vyzkouším ten druhý mějte se moc pěkně Renča.
nahlásit
janeckova
(upraveno)
29. 12. 2008, 13:58
Dobrý den tak jsem se před chvilkou dala do vašeho chleba ale budu to dělat v pekárně tak jsem zvědavá a dala jsem tam sušené droždí tak uvidíme je to tam a teď budu jen čekat jak to dopadne určitě Vám dát vědět.Mějte se a přeji hezký den Renča.
nahlásit
sarah.05
(upraveno)
13. 12. 2008, 14:28
JANIČKO TAK JSEM DODĚLALA CHLEBA PODLE VÁS A JE ÚŽASNÝ. DĚKUJI MOC ZA RECEPTÍK ŠÁRKA
nahlásit
oskar218
(upraveno)
13. 12. 2008, 21:32
@sarah.05
Děkuji moc,jsem ráda,že chutná.
nahlásit
Evzena1
(upraveno)
17. 11. 2008, 13:42
tato mamina dělá nejen dobrý chleba,ale taky skvělý kozí sýr,ovocné šťávy i džemy a rosoly.Je prosto prostě šikovná mamina.A ještě abych nezapoměla taky umí skvělou zabijačku.
nahlásit
jelec
(upraveno)
9. 11. 2008, 9:26
dobrý den .mám připravený kvásek na chleba,ale ted nevím jak s tou vodou.mám ji přidávat podle potřeby nebo jí tam mám dát všechnu?děkuji
nahlásit
oskar218
(upraveno)
10. 11. 2008, 7:47
@jelec
Dobrý den,z těch 600ml přidáte trošku na kvásek a zbytek dolijete do těsta. .At se povede.Jana
nahlásit
jelec
(upraveno)
24. 11. 2008, 13:30
@oskar218
chlebík je super.kamarádka ho pekla 3x.nemá konkurenci
nahlásit
oskar218
(upraveno)
24. 11. 2008, 22:26
@jelec
to jsem ráda,že tak chutná,děkuji moc za zprávičku,zkuste i ten druhý je také výborný.a nebo místo kmínu a semínek zamíchejte do těsta nasekanou pažitku,pak poznáte co je bašta.
nahlásit
Evzena1
(upraveno)
8. 11. 2008, 13:45
JEDNÍM SLOVEM OK !!! VĚŘTE ŽE VÍM O ČEM PÍŠI !!
nahlásit
beruškaveruška
(upraveno)
20. 10. 2008, 12:43
chlebík se povedl, mockrát děkuji Veronika
nahlásit
oskar218
(upraveno)
21. 10. 2008, 8:26
@beruškaveruška
to jsem ráda,že chutná.Děkuji.
nahlásit
zukik
(upraveno)
10. 10. 2008, 10:14
To musím skusit vypadá to dobře.
nahlásit
beruškaveruška
(upraveno)
25. 9. 2008, 15:11
ráda zkusím a dám vědět jak se povedl díky
nahlásit
oskar218
(upraveno)
25. 9. 2008, 15:37
@beruškaveruška
je dobrý věřte,já ho peču už 3 roky,v obchodě chleba už nekupujeme.
nahlásit