Třináctá komnata
Potřebné ingredience
2 balíčky olomouckých tvarůžků,
¼kg očištěných a pokrájených nejedovatých hub,
2 ks menší cibule,
4 stroužky česneku,
½ nakládané kapie
drcený kmín, mletý pepř, vegeta, lžíce másla od kravičky.
1dcl světlého piva
Postup přípravy
Na másle vysmažte jednu posekanou cibuli, přidejte houby a okořeňte vegetou. Vyduste vodu a směs nechejte vychladnout.
Tvarůžky pokrájejte na kostičky, smíchejte s na plátky pokrájenou cibulí (druhou), česnekem, kapií, přidejte všechno koření a smíchejte s připravenými houbami. Vše narovnejte do sklenice s těsným uzávěrem ( na závit). Zalijte pivem, dobře uzavřete sklenici a nechejte do rána na stole při pokojové teplotě „povolit“. Do ledničky tu nádheru uložte až druhý den.
Na dotazy „ co že to v té sklenici je“ odpovídejte vyhýbavě, s tajuplným výrazem v tváři. Uvidíte, že nevydrží.
Tvarůžky pokrájejte na kostičky, smíchejte s na plátky pokrájenou cibulí (druhou), česnekem, kapií, přidejte všechno koření a smíchejte s připravenými houbami. Vše narovnejte do sklenice s těsným uzávěrem ( na závit). Zalijte pivem, dobře uzavřete sklenici a nechejte do rána na stole při pokojové teplotě „povolit“. Do ledničky tu nádheru uložte až druhý den.
Na dotazy „ co že to v té sklenici je“ odpovídejte vyhýbavě, s tajuplným výrazem v tváři. Uvidíte, že nevydrží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé