(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí sýr
Potřebné ingredience
50 dkg tvarohu v kostce,
sůl,
kmín,
10 dkg másla,
1 lžička mleté papriky- dle chuti sladká nebo pálivá,
1 žloutek- nemusí být
Postup přípravy
Tvaroh osolíme, okmínujeme, dáme do porcelánové mísy a ubrouskem přikryté dáme uležet při pokojové teplotě asi 4 dny. Každý den jím zamícháme. Poté sýr umeleme na masovém strojku. V kastrolu rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr a mícháme, až začne houstnout. Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní opatrně nalijeme a dáme tuhnout. Až bude sýr dostatečně tuhý, vyklopíme jej a na vzduchu sušíme 1-2 dny.
Při vaření můžeme do sýra přidat žloutek.
Při vaření můžeme do sýra přidat žloutek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé