(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Plněné zelné listy
Potřebné ingredience
Hlávka zelí,500g mletého masa,tvrdé rohlíky tak 2-3 kusy,1 vejce,koření,1 sáček rýže,cibule,rajský protlak,smetana.
Postup přípravy
Uvaříme sáček rýže aby byl studený nebo alespoň chladnější,ovaříme zelí aby šly listy od sebe,oloupeme listy viz foto 1,zaděláme si náplň:mleté maso,rozmočený rohlík,cibuli já jí strouhám na jemném struhadle,sůl,pepř,vejce a promýcháme přidáme rýži.Zelné listy plníme a dáváme na rozehřátý kousek másla do hrnce.Podlejeme trochou vody a dusíme tak 30 minut.Zalejeme vodou aby byli potopené a přidáme rajský protlak velký,povaříme dalších 5-10 minut a zalejeme šlahačkou.Je to super dá se to jíst jak s chlebem tak s bramborem.
ovařené listy
Maso,rýže
Plnění listu
Tak něják by se to mělo zabalit
Naskládat do hrnce
A šup na to....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Štěpula
(upraveno)
24. 9. 2008, 11:57
Taky je občas dělávám,manžel pochází z Moravy a tam tomu říkali "holubce",jen do nich dáváme i nastrouhanou mrkev
krišpa
(upraveno)
25. 9. 2008, 7:30
@Štěpula
My je naprosto zbožňujeme ,a jako nastrouháte do toho masa tu mrkev? .My recept máme od maminky je to polka