(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Nakládaný hermelín 2
Potřebné ingredience
3 ks hermelínu (3x 12 dkg)
3 feferonky
5 bobkových.listů
1 lžička sladké papriky
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
6 stroužků česneku
olej na zalití
Postup přípravy
Hermelín rozkrojte tak,aby vznikla 2 kolečka,která ještě rozkrojíte na dvě poloviny,česnek na plátky.
Do sklenice rovnejte vždy vrstvu hermelínu,posypte česnekem,kořením.
Celé feferonky a bobkové listy zapíchejte mezi sýr.
Na poslední vrstvu nalijte olej tak,aby sýr byl ponořen.
Dejte do chladničky na 14 dní,nebo do chladné místnosti na týden.Sýr před podáváním vyndejte ze sklenice a olej přefiltrujte.(olej lze použít pro další naložení hermelínu).
Skvělé pohoštění pro milovníky vína.
Do sklenice rovnejte vždy vrstvu hermelínu,posypte česnekem,kořením.
Celé feferonky a bobkové listy zapíchejte mezi sýr.
Na poslední vrstvu nalijte olej tak,aby sýr byl ponořen.
Dejte do chladničky na 14 dní,nebo do chladné místnosti na týden.Sýr před podáváním vyndejte ze sklenice a olej přefiltrujte.(olej lze použít pro další naložení hermelínu).
Skvělé pohoštění pro milovníky vína.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé