(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Linecká dobrůtka s jablky - klasika na odpolední siestu
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 1 vajíčko, 150g cukru moučka, 3/4 másla, 1 prdopeč, 4 lžíce mléka, citron.kura. 1 kg jablíček + 2 lžíce strouhanky, cukr, skořice, drobenka.
Postup přípravy
Zpracujeme suroviny na těsto a necháme v lednici odpočinout.
Jablíčka nastrouháme a smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a dvěma lžícemi strouhanky.
Pak vyválíme těsto a poklademe jablky a posypeme drobenkou a pečeme na 160°asi 20minut.
Místo drobenky můžeme těsto rozválet na dva pláty a jablíčka jedním přiklopit,potřít vajíčkem, propíchat nožem a péct.
Super rychlovka a všemi oblíbené linecké těsto....
Jablíčka nastrouháme a smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a dvěma lžícemi strouhanky.
Pak vyválíme těsto a poklademe jablky a posypeme drobenkou a pečeme na 160°asi 20minut.
Místo drobenky můžeme těsto rozválet na dva pláty a jablíčka jedním přiklopit,potřít vajíčkem, propíchat nožem a péct.
Super rychlovka a všemi oblíbené linecké těsto....
Dobrou chuť..........
Lahůdka a bleskovka....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciana de chile
(upraveno)
27. 9. 2009, 9:10
mpt87
(upraveno)
23. 9. 2008, 18:04
Je výborný, taky ho dělám, jen místo drobenky dělám z toho samého těsta strouhání
OLUŠ
(upraveno)
23. 9. 2008, 18:26
@mpt87
kdyby se mi chtělo strouhat, já měla v mražáku drobenku tak šlo šup šup
Rejža
(upraveno)
23. 9. 2008, 17:37
to dělávala moja maminka a je to velikánská dobrota.
SugarRose
(upraveno)
23. 9. 2008, 17:35
Mňam, vypadá to opravdu lákavě. Já jsem teď vyndala klasický štrůdl z lískového těsta z trouby.
OLUŠ
(upraveno)
23. 9. 2008, 18:27
@SugarRose
ten taky milujem akorát jsme před dvěma dny dojedli štrůdl s mákem tak to chtělo jiný design