(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
NAKLÁDANÝ SÝR HERMELÍN
Potřebné ingredience
4 hermelíny, 300 ml olivového oleje (můžete použít i směr 200 rostlinného a 100 olivového), 1 cibuli, nejméně 4 stroužky česneku, 4 sterilované feferonky, 4 bobkové listy, 1 lžičku pasty z chilli papriček (nebo jiná pálivá záležitost, záleží na vaší chuti), kuličky barevného pepře.
Postup přípravy
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Asi polovinu kuliček pepře rozdrťte (nebo použijte koupený drcený pepř). Hermelíny podélně rozkrojte. Na jednu polovinu sýra pak z vnitřní strany rozložte plátky česneku, posypejte drceným pepřem, druhou polovinu potřete onou „pálivkou“. Přidejte kolečka cibule a bobkový list. Poloviny přiložte zpět k sobě a sepněte párátky. Pak hermelíny vložte do sklenice s patřičně širokým hrdlem a zalijte olejem tak, aby byly všechny sýry zcela ponořené. Nechte pak uležet přibližně po dobu nejméně jednoho týdne při pokojové teplotě. Před vlastní konzumací vřele doporučuji dostatečně se předzásobit pivem. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.
Po snědení všech hermelínů lze olej použít ještě jednou. Tomu dalšímu hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.
Po snědení všech hermelínů lze olej použít ještě jednou. Tomu dalšímu hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eliskaXL
(upraveno)
9. 1. 2014, 12:12
prosim jak dlouho vydrzi v lednici nalozeny?
sympatie
(upraveno)
9. 1. 2014, 13:14
@eliskaXL
Moje zkušenost je taková, že na dlouhou úschovu to není, řekla bych tak týden, on se pak jakoby rozmočí, nasákne olejem. 3 dny na uležení a pak zkonzumovat.
kulisek22
(upraveno)
17. 6. 2007, 12:15