(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Dědečkův chléb , který vítězí v naší rodině .
Potřebné ingredience
Je to jen poloviční dávka!!
180ml vlažné vody, 1 pol. lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička octa,1 kávová lžička kmínu,1/4 kostky droždí,
1 kávová lžička cukru ,1a1/4lžičky soli ,160g hl.mouky, 95g žitné chlebové, 25g celozrné pšeničné mouky
Postup přípravy
Nejdříve si připravím kvásek z 1/4 kostky droždí tak, že z odměřené dávky vody trošku odliju do skleničky,nadrobím tam droždí spolu s cukrem, přidám lžičku hl. mouky. Asi po 5ti minutách přidám lžíci žitné mouky a nechám asi 15 minut v teple vykynout.
Mezitím do nádoby dám olej, ocet a kmín, Vykynutý kvásek ze skleničky vyliji do nádoby, vysypu odváženou mouku a do vytvořeného důlku přidám sůl.
Hodně záleží na konzistenci těsta, protože celkový výsledek je na tom závislý. Zkrátka nesmí být ani řídké, ani tuhé.
Někdy přidávám po zapípání nasekaný stroužek česneku.
Je velice chutný a nedrobí se.
Mezitím do nádoby dám olej, ocet a kmín, Vykynutý kvásek ze skleničky vyliji do nádoby, vysypu odváženou mouku a do vytvořeného důlku přidám sůl.
Hodně záleží na konzistenci těsta, protože celkový výsledek je na tom závislý. Zkrátka nesmí být ani řídké, ani tuhé.
Někdy přidávám po zapípání nasekaný stroužek česneku.
Je velice chutný a nedrobí se.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciana de chile
(upraveno)
27. 9. 2009, 9:14