Velmi jemné čokoládové řezy
Potřebné ingredience
Na těsto: 350 g polohr.mouky, nastrouhaná kůra z citronu, 1 prdopeč, 2 PL kakaa, 250 ml mléka, 2 PL rumu, 1 čokoláda na vaření, 140 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanil. cukr, 5 žloutků, 5 bílků
Na posypání: 50 g sekaných mandlí
Na polevu: 1 čokoláda na vaření, 25 g stoprocentního tuku
Postup přípravy
Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny.Po jednom zatíráme žloutky. Pak přidáme mouku, citr.kůru, prdopeč a kakao a mléko s rumem. Promícháme a přidáme roztavenou čokoládu na vaření. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby. Po 5 minutách pečení posypeme mandlemi a dopečeme. Doba pečení asi 25 minut při 160°. Upečený moučník necháme vychladnout a nakonec polejeme rozehřátou čokoládou se 100% tukem. Necháme ztuhnout. Moučník uchováváme zakrytý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciana de chile
(upraveno)
27. 9. 2009, 9:19