Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Můj první marcipánový dort pro Šimonka k zítřejším 1. narozkám

0.0
Můj první marcipánový dort pro Šimonka k zítřejším 1. narozkám

Potřebné ingredience

Korpus od Dáši, potahová hmota Arielll, figurky hmota ze Salka od Arielll

Postup přípravy

Strašně jsem se bála, ale potahování bylo na dortu to nejlehčí.... šlo to opravdu perfektně. Co jsem si myslela, že půjde lépe, byly figurky, dělala jsem je ze Salkového marcipánu a přišel mi naprosto nezpracovatelný, neustále se mi lepil na ruce, protože hned po udělání strašně! ztvrdnul, takže jsem ho musela pořád máčet a rozehřívat v mikrovlnce, nevím, kde soudruzi udělali chybu :-), prostě ten jsem nějak nezvládla...... nevíte někdo, čím by to mohlo být? Potahovací marcipán byl velmi dobře zpracovatelný, krásně šel vyválet, netrhal se a ani tolik neztvrdnul... No jo, vše je někdy poprvé, tak snad příště to bude lepší... :-)

jiný pohled

a ještě jednou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

akin77 21. 9. 2008, 20:24
moc děkuji, ale přeci jen - nemáte někdo radu jak na salkový marcipán, aby nebyl tvrdý? (F)
Zrušený účet 22. 9. 2008, 0:24
@akin77 Veroniko dortík je moc pěkný a jak na salkový marcipán Vám poradím. Když ho uděláte, tak ho sledujte. A jakmile máte pocit, že začíná tuhnout, tak si několikrát namočte ruce a znovu propracujte. Klidně ho udělejte hodně měkký. Ta hmota potřebuje prostě postupně dodat tekutiny. Tento postup ještě zopakuji druhý den a pak už zůstává měkký. (hello)
akin77 22. 9. 2008, 9:27
@ Marcelko, moc Vám děkuji za radu, určitě vyzkouším!!! (F)
Zrušený účet 21. 9. 2008, 10:54
Nádhera, nádhera, nádhera (Y) (Y) (Y) (Y)
Pivka 21. 9. 2008, 9:43
Ten je fakt úúúúúžasný. Šikovná mamča (clamp) (clamp) (clamp). Šimonkovi všechno nejlepší, hodně štěstí a mraky (G)
pelda77 21. 9. 2008, 9:05
Vypadá jak od profika... moc hezkýýýýýýýýý (Y) (Y) (Y) (Y)
akin77 21. 9. 2008, 8:46
Díky za pochvalu (kocka), to člověka vždycky potěší, ale ještě prosím - nevíte někdo čím je to, že ten salkový marcipán je tak brzo tak strašně tvrdý??? Nebo vám se to neděje? Zpočátku se s ním dalo pracovat, ale pak už ne, vůbec - uši pejska jsem už musela dodělat z toho potahovacího..... Chtěla bych se poučit z chyby, ale nevím co bylo špatně.. :'( Ještě mi napadlo - jaký vlastně teda používáte marcipán? Díííííkyyyyy.....
lusia32 21. 9. 2008, 7:16
(^) (^)moc hezoučký (clamp) (clamp)....šimonkovi vše nejlepší |:o) |:o)
hřešilka 20. 9. 2008, 23:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) perfektní (^) (child11) i (&) (Y)
atkij 20. 9. 2008, 23:05
(Y) (Y) (child5) (child5) No to je krásnej mimísek, tak takovéto výsledky problémů bych chtěla taky. A byla bych fakt spokojená. (clamp) (clamp)
žabada 20. 9. 2008, 23:01
No na ty popisované potíže dopadl dort krásně (Y) (Y) (Y)
kajinamac (upraveno) 21. 11. 2008, 21:35
KLOBOUK DOLŮ.NÁDHERA (Y) (Y) (Y)
zuzaa 20. 9. 2008, 22:56
Veroniko, mimčo je senzační, moc se vám povedlo, vůbec není poznat, že jste měla nějaký problém (clamp) (clamp) A nebojte, tu konzistenci časem vychytáte, já s tím občas bojuju ještě teď ;-) (F) (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie