(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li
Potřebné ingredience
Kus lososa
koření a citron
rýže basmati
zeleninka
Postup přípravy
Velký kus čerstvého lososa .-)
Bez kostí!Na nízký pekáček(já vzala od pizzi)se vystřihne pečící papír.Losos se zakape citronem,osolí a okoření.Já dala trochu vegety(vegi bez glutamanu),citronový pepř(běžně v koření) a maličko koření na kuřecí steaky.)Jinak je prý výborný i na rozmarýnu!Ryba se dává kůží nahoru.(Kůže ale má být sloupnutá.-))
Zadělala jsem alobalem(přes pekáček) a pekla na 200°C 20 minut.Pak alobal pryč a znova asi 15 minut v troubě grill.Pokladla jsem jej ke konsi pár plátky másla.
Rýže Basmati.Na hrnek rýže přijdou 2 hrnky vody.Rýži si odměřím(ať vím,kolik té vody).Properu v sítku pod studenou vodou a trochu vykapu.Širší kastrol či pánev dám na silnější teplotu.Rýži vysypu a míchám na sucho ať trošku zeskolovatí.Když se chytá,už stáhnu!Pak přidám studenou vodu a na mírno dám vařit.Když se voda akorát vyvaří-rýže je připravena.Aby byla sypká,solí se až uvařená.
Zeleninu podle toho co máte rádi,nebo co je doma,ozdobíte k jídlu jako přílohu.-)
Dobrou chuť.-))
Bez kostí!Na nízký pekáček(já vzala od pizzi)se vystřihne pečící papír.Losos se zakape citronem,osolí a okoření.Já dala trochu vegety(vegi bez glutamanu),citronový pepř(běžně v koření) a maličko koření na kuřecí steaky.)Jinak je prý výborný i na rozmarýnu!Ryba se dává kůží nahoru.(Kůže ale má být sloupnutá.-))
Zadělala jsem alobalem(přes pekáček) a pekla na 200°C 20 minut.Pak alobal pryč a znova asi 15 minut v troubě grill.Pokladla jsem jej ke konsi pár plátky másla.
Rýže Basmati.Na hrnek rýže přijdou 2 hrnky vody.Rýži si odměřím(ať vím,kolik té vody).Properu v sítku pod studenou vodou a trochu vykapu.Širší kastrol či pánev dám na silnější teplotu.Rýži vysypu a míchám na sucho ať trošku zeskolovatí.Když se chytá,už stáhnu!Pak přidám studenou vodu a na mírno dám vařit.Když se voda akorát vyvaří-rýže je připravena.Aby byla sypká,solí se až uvařená.
Zeleninu podle toho co máte rádi,nebo co je doma,ozdobíte k jídlu jako přílohu.-)
Dobrou chuť.-))
Losos pečeme pod alobalem a pak trošku grilujeme
Uvaříme rýži basmati
A jako přílohu použijeme zeleninu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenka 1551
(upraveno)
20. 8. 2009, 9:33
Hani, dnes vyzkoušíme...a někde jsem četla, že Basmati se nemusí proplachovat, takže neproplachuji a je to v pohodě L.
liarosa
(upraveno)
29. 8. 2009, 8:38
@Lenka 1551
Děkuji Leni za radu
SLUNÍČKO
(upraveno)
10. 3. 2009, 17:55
Dobrý den Hani, papáníčko vypadá opravdu skvěle . Chtěla bych tuhle mňamku také udělat, a proto mám na Vás otázečku . Kde se dá koupit takový velký kus lososa bez kostí a zda kůži sloupnete před pečením? Děkuji a přeji pohodový večer . Zdeňka
liarosa
(upraveno)
22. 4. 2009, 8:36
@SLUNÍČKO
Dobrý den Zdeni.-) Kupujeme v Tescu.Přímo jako chlazený,mají ho tam vystavený na ledu.K prodeji je skůží i bez kůže.Ten bez kůže je ale je dražší.Proto dáváme kůži dolů sami.Jde to celkem dobře.A ano,sloupávám před pečením.Doporučuji podobně upravit i pangáciuse-užasná pochoutka! Tato ryba se běžně prodává bez kůže.
SLUNÍČKO
(upraveno)
12. 3. 2009, 19:53
@liarosa
Hani, děkuji Vám za info a určitě se do Tesca pojedu podívat. Dívala jsem se v Hypru, ale bohužel tam lososa neměli . Pohodový večer Zdeňka
swift
(upraveno)
21. 9. 2008, 9:15
Je to opravdová mňamka Děláme doma taky.