(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Musaka
Potřebné ingredience
500g mletého masa, cibulka, 3 vajíčka, 2 lilky,hladká mouka, 8 brambor, mléko, vývar z masoxu,sůl,pepř,skořice, oregano
Postup přípravy
Lilky osolíme a necháme na tácku "vyplakat", obalíme v hl. mouce a orestujeme krátce na pánvičce. Dále na cibulce orestujeme maso, osolíme, opepříme,přidáme skořici a dusíme cca 20min. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Povaříme mléko s vývarem z masoxu a poté sundáme z plamenu a vmícháme 3 celá vejce, osolíme.
Do vymazané mísy rozložíme brambory, osolíme a zasypeme oreganem, na to dáme lilky, zalijeme masem. Opět klademe brambory (osolíme, oregano), na to lilek, na to dáme maso.....opakujeme....
Konečná vrstva je lilek. Poté zalijeme povařeným mlékem s vývarem a vejci..Můžeme zasypat sýrem a pečeme cca 40minut.
Pro změnu můžeme do masa při restování přidat kečup.
Dobrou chuť
Do vymazané mísy rozložíme brambory, osolíme a zasypeme oreganem, na to dáme lilky, zalijeme masem. Opět klademe brambory (osolíme, oregano), na to lilek, na to dáme maso.....opakujeme....
Konečná vrstva je lilek. Poté zalijeme povařeným mlékem s vývarem a vejci..Můžeme zasypat sýrem a pečeme cca 40minut.
Pro změnu můžeme do masa při restování přidat kečup.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé