(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodová bábovka
Potřebné ingredience
350g jahod,250g polohrubé mouky,3 vejce,250g cukru krupice,1 nízkotučný tvaroh,1 prášek do pečiva,1dl oleje,1 lžíce kakaa
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem,přidáme mouku,prášek do pečiva a olej.Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.Mezitím vymastíme formu na bábovku a vysypeme moukou.Vlijeme do 2/3 těsta a poklademe ho rovnoměrně jahodami.Zbytek těsta promícháme s kakaem a přidáme na jahody.
Bábovku pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.Po upečení ji necháme vystydnout ve formě,poté vyklopíme a servírujeme.
Bábovku pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.Po upečení ji necháme vystydnout ve formě,poté vyklopíme a servírujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
28. 1. 2010, 20:35
Kateřino.Upekla jsem vaši bábovku a bohužel se mi nepovedla Dělala sem ji ze zmražených jahod a asi měla být v troubě déle a nebo sem měla použít čerstvé jahody.Jinak je ale výborná
vcelka
(upraveno)
19. 1. 2007, 19:59
Před nedávněm jsem upekla Vaší bábovku ze zmražených jahod a byla to taková dobrota , že mi manžel skoro nic nenechal... . Opravdu moc vynikající recept