(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
HRABĚCÍ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
Na těsto:
40 dkg polohrubé mouky,20 dkg tuku,15 dkg moučkového cukru,4 žloutky,2 lžíce mléka,1/2 prášku do pečiva
Náplň:jablka,skořice,oříšky,rozinky,
Na sníh:4 bílky,10 dkg cukru
Postup přípravy
Všechny suroviny zpracujeme,z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Těsto rozválím vždy rovnou na plechu.
Těsto posypeme strouhanými jablky,skořicí,rozinkami a můžete přidat oříšky.
Ze 4 bílků a 10 dkg pískového cukru ušleháme sníh a nalijeme ho na nastrouhaná jablka.
Potom vezmeme z lednice zbytek těsta a na hrubém struhadle nastrouháme na sníh.
Peču v mírně vyhřáté troube na 170°C cca 20-25 minut,řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou.
DOBROU CHUŤ.
Těsto rozválím vždy rovnou na plechu.
Těsto posypeme strouhanými jablky,skořicí,rozinkami a můžete přidat oříšky.
Ze 4 bílků a 10 dkg pískového cukru ušleháme sníh a nalijeme ho na nastrouhaná jablka.
Potom vezmeme z lednice zbytek těsta a na hrubém struhadle nastrouháme na sníh.
Peču v mírně vyhřáté troube na 170°C cca 20-25 minut,řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé