Obrácený koláč
Potřebné ingredience
Použité suroviny:4 větší jablka | 8 lžic strouhanky | 4 lžíce rozpuštěného másla | 4 lžíce cukru | skořice | citrónová kůra | 1 lžíce rumu | Na těsto: | 3 vejce | 90 g cukru | 50 g poloh. mouky
Postup přípravy
Formu vymažeme, vysypeme hustě strouhankou, zakapeme máslem a poklademe plátky jemně nakrájených jablek. Posypeme je cukrem se skořicí i citrónovou kůrou a zakapeme rumem. Připravíme si těsto tak, že si žloutky utřeme s cukrem, po částech přidáváme mouku a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na jablka a zvolna pečeme. Hotový koláč vyklopíme na mísu a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé