Zobrazit přihlášovací formulář

PRSA PODLE MMB

0.0
PRSA PODLE MMB

Potřebné ingredience

piškotové mramorované těsto
pařížská šlehačka
banány
marcipán loskutáka

Postup přípravy

TĚSTO:
do formy srdce 22cm : 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva , 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakone vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme stranou a obarvíme 2lžícemi kakaa
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících. dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.

KRÉM
Den před pečením dortu si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme dort a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý dort a já prokládala banány.

MARCIPÁN
100 g sušeného mléka
100 g moučkového cukru
100 g medu
trocha oleje
vanilkové nebo mandlové aroma
potravinářské barvy nebo kakao na přibarvení

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do igelitového sáčku a necháme 1/2 hodiny až hodinu odležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Záhoráčka 19. 9. 2008, 8:50
(Y) (Y) (Y)
Karla 19. 9. 2008, 13:05
@Záhoráčka Děkuji (L) (L) (L) (L) (L)
Zrušený účet 19. 9. 2008, 7:48
Krásná prsíčka, být chlap, tak neváhám (H) (H) (H) (H)
Karla 19. 9. 2008, 13:06
@ Děkuji ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie