Tukový jablečný závin
Potřebné ingredience
1 Stella (nebo cokoliv, co používáte jako náhradu za smetol)
40 dkg hl. mouky
1 vajíčko
2 dcl mléka
3/4 lžičky soli
1 lžíce octa
rozšlehané vejce na potření
hrst sezamového semínka na posypání
Náplň: oloupané strouhané jablka lehce vymačkané, možno přidat i půlené vypeckované švestky, cukr krupice a mletá skořice dle chuti
Postup přípravy
Tuk nastrouháme, přidáme mouku, sůl, mléko, vajíčko, ocet a vypracujeme těsto. To dáme do lednice ztuhnout nejméně na 2 hodiny.
Z těsta vyválíme dvě cca 60 cm dlouhé nohavice, které ve středem naplníme odpovídajícím množstvím jablek, případně poklademe půlenými švestkami (moc dobré) a posypeme cukrem a skořící dle chuti a kyselosti jablek. Nohavici zavineme a optrně přemístíme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem. Pečeme, dkoud nezrůžoví.
Dobrou chuť!
Z těsta vyválíme dvě cca 60 cm dlouhé nohavice, které ve středem naplníme odpovídajícím množstvím jablek, případně poklademe půlenými švestkami (moc dobré) a posypeme cukrem a skořící dle chuti a kyselosti jablek. Nohavici zavineme a optrně přemístíme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem. Pečeme, dkoud nezrůžoví.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé