(recept
si oblíbilo 161 návštěvníků)
Rumové maso se smetanou a hermelínem - noblesní rychlovka:-)
Potřebné ingredience
vepřové maso - plátky, 250ml šlehačky, 1 velký panák rumu, 1 lžíce sojové omáčky, 1-2 hermelíny, mouka, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme. Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku a velkého panáku rumu. Navrch posypeme hermelínem. Zvolna zapékáme asi hodinu. Příloha brambory na jakýkoliv způsob
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
25. 9. 2013, 20:06
Vyzkouším
Denisaaa
(upraveno)
30. 9. 2013, 10:21
@lonik
Zkuste, nebudete litovat
Hanzy
(upraveno)
27. 6. 2013, 12:53
Moc jsme si pochutnali
Denisaaa
(upraveno)
29. 6. 2013, 8:25
@Hanzy
Olinko udělala jste mě velikááánskou radost, že Vám tak chutnalo Pěkné prázdniny přeju
mumlina
(upraveno)
24. 3. 2013, 12:25
Maso je opravdu křehoučké,ale ten rum tam je cítit dost, příště dám malý panák ale jinak moc moc dobré
Denisaaa
(upraveno)
27. 3. 2013, 12:37
@mumlina
IVet, udělala jste mě velikáánskou radost, že jste si pochutnali Já zase razím čím víc rumu tím líp
Zrušený účet
(upraveno)
22. 3. 2013, 17:19
Opravdu luxusní děkuji za recept
Denisaaa
(upraveno)
25. 3. 2013, 16:06
@
Dano jsem moc ráda, že jste si pochutnali díky za komentář
laskonka333
(upraveno)
10. 3. 2013, 13:08
Denisaaa
(upraveno)
19. 3. 2013, 7:58
@laskonka333
Soni díky jsem moc ráda, že jste si pochutnali
Sona31
(upraveno)
10. 3. 2013, 12:39
Tak musím souhlasit s ostatními, jsme právě po obědě, včera mi kamarádka dala tip na toto jídlo - naprosto luxusní věc Ten sosík ze smetany , rumu a sojovky - opravdu výborná chuť Dělala jsem k tomu šťouchané brambory se zelenou cibulkou Děkuji za bezva recept
Denisaaa
(upraveno)
17. 3. 2013, 18:16
@Sona31
Soni, ani nevíte jakou jste mě udělalala radost, že jste si pošmákli Jsem z Vašeho koentáře nadšená
lidare
(upraveno)
22. 12. 2011, 11:45
to vypadá úžasně dobře
Anetka2020
(upraveno)
21. 12. 2011, 11:38
tak tyhle ty rizky jsou naprosto uzasne ja je sice delam bez rumu ale vzdycky jak je delam tak se na ne hrozne tesime pekla jsem je i na navstevu tchyne a musim rict ze si strasne posmakovali za tento recept davam jednicku
Denisaaa
(upraveno)
22. 12. 2011, 10:58
@Anetka2020
Anetko díky za komentář Zkuste si to někdy vylepšit tím rumíkem, masíčko krásně změkne a zavoní rumem. I děti se pak oblizují
yrenka
(upraveno)
20. 7. 2011, 17:26
Maso okořeníme směsí bazalky, kari, grilovacího koření a koření na mleté Já to většinou dělám s rýží
radobelina
(upraveno)
29. 7. 2010, 13:03
Dobrý den, Deniso, tak jsem dneska dělala na oběd váš recept a bylo to moooc dobrý. Sice mi to navrchu neudělalo takovej sosík jako vám, ale i tak to bylo bezva. Jí to dokonce i moje 5- ti letá dcera a to je co říct. Ještě jsem zvědavá, co na to bude říkat večer přítel, až přijde z práce. Příště mám v plánu udělat váš Povidloň, ale to chci počkat, až ještě něco zhubnu, abych si mohla dát taky.
Denisaaa
(upraveno)
29. 7. 2010, 14:29
@radobelina
Dobrý den Radko, moc jste mě Vaším komentářem potěšila Doufám, že to bude chutnat i Vašemu příteli - ale čerstvé je čerstvé A co byste nezkusila povidloň - určitě jíte jogurty i když hubnete - tak nedávete tolik smetany ke šlehání a místo toho dejte třeba jogurt, nebo tvaroh nebo zakyslou smetanu ať to nemáte tak kalorické Pěkné prázdniny!!
JarmilaKr
(upraveno)
27. 7. 2010, 12:52
Musím tento recept opravdu pochválit. Posílala mi ho dcera ještě bez komentáře. Tak jsem se, pro jistotu, ptala, jak to dopadlo, ale už jsem měla maso v troubě. Ikdyž osobně hermelín nemusím,opravdu moc mi to chutnalo. Jarmila
Denisaaa
(upraveno)
28. 7. 2010, 9:21
@JarmilaKr
Jarmilko, jsem moc ráda, že i vy jste si pochutnali On Vám tam ten rum vykompenzoval ten hermelín, co moc nemusíte že Pěkné prázdniny
ivana.king
(upraveno)
27. 7. 2010, 9:18
Tak jsem v neděli také vyzkoušela máte od a pochvalu Příště vynechám hermelín (moc ho nemusím), ale určitě přidám nějakou zeleninku. Maso je opravdu výborně měkkoučké!
Denisaaa
(upraveno)
27. 7. 2010, 15:32
@ivana.king
Ivčo, jsem moc ráda, že jste si pochutnali - to je dobrý nápad - zeleninkou se určitě nic nezkazí a ještě to bude zdravé
kurel
(upraveno)
27. 7. 2010, 8:48
výborné
Denisaaa
(upraveno)
27. 7. 2010, 15:30
@kurel
Bohunko, děkuji za pochvalu
manhartici
(upraveno)
19. 7. 2010, 13:58
Bylo to dobré, hlavně maso bylo neskutečně křehké
Denisaaa
(upraveno)
21. 7. 2010, 13:49
@manhartici
Lucko, děkuji za chválu, mám velikou radost, že Vám chutnalo Já právě taky vždy žasnu, jak je masíčko křehoučké a měkkoučké - to se mě u jinýho pečenýho masa jen tak nepovede! Přeju Vám pěkné léto
miskabu
(upraveno)
31. 5. 2010, 21:35
dělala jsem v sobotu k obědu a bylo to moc dobré
Denisaaa
(upraveno)
2. 6. 2010, 12:20
@miskabu
Míšo, děkuji moc za kladnou odezvu Jsem moc ráda, že jste si pochutnali a přitom to nedalo ani moc práce co
Nadik71
(upraveno)
18. 2. 2010, 21:14
včera vyzkoušeno k obědu MŇam
Denisaaa
(upraveno)
19. 2. 2010, 12:57
@Nadik71
Naďo, mám velikou radost, že jste si pochutnali
lamate
(upraveno)
27. 1. 2010, 11:12
Dobrý den Deniso,chystám se na váš receptík,prosím při jaké teplotě pečete?!Děkuji,Laďka.
Denisaaa
(upraveno)
29. 1. 2010, 9:11
@lamate
Dobrý den, peču tak při 170-200 stupňů.
Pavla s
(upraveno)
3. 1. 2010, 11:50
Hermelín je nastrouhaný nebo krájený???
Denisaaa
(upraveno)
4. 1. 2010, 12:32
@Pavla s
Pavli dřív jsem ho strouhala, a teď už ho krájím, je to rychlejší Tak dejte vědět jak chutnalo
MartinaH
(upraveno)
14. 12. 2009, 13:37
Dobrý den Deniso, o víkendu jsem vyzkoušela tento Váš výborný receptík Měli jsme všichni boule až za ušima Měla jsem ještě doma žampióny, které jsem potřebovala sdělat, tak jsem je dala na masíčko ještě před zalitím omáčky, nemělo to chybu ani s nima Určitě se k receptíku zase vrátím Mějte se hezky a hezké Vánoce
Denisaaa
(upraveno)
14. 12. 2009, 15:11
@MartinaH
Míšo děkuji Vám za krásnou odezvu na tenhle recept a na povidloň. Udělala jste mě velikou radost, že Vám chutnalo a že se k receptu zase vrátíte. Vám taky krásné a pohodové Vánoce
kikimama
(upraveno)
8. 12. 2009, 11:33
vynikající ten rum jsem tam teda vůbec necítila, ale jinak vynikající. Máme rádi hermelín a tohle teda budu vařit čateji.
Denisaaa
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:50
@kikimama
Tak to mám velikou radost, že Vám chutnalo Nejlepší je, jak je to masíčko měkoučký, to se mě u jinýho pečenýho jídla nepovede