(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Fazolová polévka - vynikající rychlovka
Potřebné ingredience
balíček bílých fazolí, 2x mrkev, půl celeru,popř. petržel, masox, česnek, citronová šťáva nebo ocet, sůl, pepř, paprika koření. klobása, uzené.
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme, slejeme vodu a nalejeme čistou. Přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a koření. Dáme vařit do papiňáku. Po 10 min. varu papiňák vypnem a necháme až klesne tlak. Pak otevřeme, přidáme, masox, sůl, 3 stroužky česneku a citrón. Cibuli osmažíme a přidáme klobásu nebo uzené a přidáme k polívce. Už nezahušťuju, anebo zahustím kukuřičnou strohankou. Polívka je vynikající - dělám ji jako hlavní jídlo a je to lahoda:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 2. 2016, 21:16
novackova
(upraveno)
4. 2. 2016, 20:13
to prubnu
Ája1
(upraveno)
15. 12. 2015, 15:37
Denisko, u nás se fazole nejedly, dokud jsem si pro sebe neuvařila Váš recept. Vůně přilákala mé tři chlapy a od té doby vařím často a ve velkém Díky za bezva receptík Krásné svátky
Denisaaa
(upraveno)
4. 2. 2016, 17:04
@Ája1
Jééé Aleno, to jste mě udělala velikánskou radost jsem moooc ráda, že Vám chutná Vyzkoušejte i ty fazole v tomatě Pozdravujte Vaše 3 chlapi, také jich mám doma tolik
sestricka86
(upraveno)
2. 12. 2010, 14:55
Deniso, tak jsem právě dovařila polívečku, akorát jsem ji dělala z červených fazolí a musím říct super recept , budu určitě opakovat
Denisaaa
(upraveno)
2. 12. 2010, 16:03
@sestricka86
Hani, děkuji moc za pochvalu. Zkuste to příště s více druhama luštěnin, budete taky nadšená Přeji Vám pěkný předvánoční čas
marfanov
(upraveno)
2. 10. 2010, 9:49
právě se dovařila, je super, akorát jsem dala červené fazole, což je podle mě pouze barevná obměna, chutná to určitě dost podobně a bílé jsem neměla.. určitě budu dělat častěji. dělám takto v podstatě stejně čočkovou (tu předem nenamáčím, vaří se 20 minut s bobkovým listem a je skoro rozvařená, s opečenou anglickou místo uzeného a lžičkou vlašských ořechů mletých, bez citronu) ale vyměnit čočku za fazole mě zatím nenapadlo
Denisaaa
(upraveno)
2. 10. 2010, 19:24
@marfanov
Markétko, děkujii za tip na čočkovku Já čočku moc nemusím, ale takhle by mohla být dobrá. Anebo to takhle dělám takovou hrstkovou - s několika druhy luštěnin(hrachem, cizrnou....). Jsem moc ráda, že jste si pochutnali
janavrlik
(upraveno)
9. 3. 2010, 10:56
Dobrý den, polívka je uvařená a musím říct,že lepší jsem snad ani nejedla.je OPRAVDU VÝBORNÁ DĚKUJI ZA RECEPT JANA
Denisaaa
(upraveno)
9. 3. 2010, 13:58
@janavrlik
Jani mám velikou radost, že Vám polívka chutnala Právě si ji na zítra poručil manžel, tak se na ní už moc těšíme
Pet9
(upraveno)
13. 1. 2009, 20:10
Deniso, dnes jsem polévku uvařila k večeři a celá rodina si moc pochutnala. dávám do oblíbených díky Petra
Denisaaa
(upraveno)
13. 1. 2009, 20:15
@Pet9
jé Péťo díky mooc za pochvalu Taky si na téhle dobrůtce moc pochutnáme
Anelim2
(upraveno)
6. 1. 2009, 20:06
Mňam,už je uvařená a nechávám odležet na zítřejší oběd .Je výborná
Denisaaa
(upraveno)
6. 1. 2009, 20:45
@Anelim2
To mám radost, že chutná Ty jsi mě ale radost s těma broučkama neudělala, představa, že bych měla vyhodit asi 40 druhů koření, hodně druhů čajů atd.... tak to radši mašli na krk
Anelim2
(upraveno)
7. 1. 2009, 19:42
@Denisaaa
Dendo,pokud máš koření ve skle tak vyhazovat nemusíš,ale já to pro jistotu vyhodila vše-teda bobkáč jsem nechala ,Všimla jsem si ,že oni vlezly spíš do těch ostřejších a co se týče těch čajů,no já toho měla taky dost,ale mám teď fakt klid.Fazolačka je fakt super jěště jsem jí dojídala se synátorem na večeři.Hezký zbytek večera milena ps.chystám se na ty bretaňské tak pak písnu jak chutnaly
pepča
(upraveno)
19. 10. 2008, 12:23
Deniso, vaše polévka je vynikající , tedy alespoň mě chutná , uvidím co na to manžel až přijde z práce, ale pořád chtěl luštěniny tak ať zkusí remcat , se synátorem to je horší, nechce nová jídla ale pak prý ňam tu jsme měli ve školce
Denisaaa
(upraveno)
19. 10. 2008, 19:59
@pepča
Jé Leni, to jste mě udělala radost, doufám, že manžovi chutnala nakonec taky. Chlapi vždycky machrují, že chtějí zdavé jídlo a když ho viděj na sporáku, tak ze začátku brblou a pak zblajznou celý hrnec co Teda u nás to platí dokonale
pepča
(upraveno)
20. 1. 2009, 18:49
@Denisaaa
Deni, tak byl také spokojený. , , prý moc dobrá. proto dnes jsem jí uvařila zas, bude sice až zítra (manža teď chodí pozdě z práce tak večeří tam..) ale už se na ní těšíme Lenka
Denisaaa
(upraveno)
20. 1. 2009, 18:51
@pepča
Tak to jsi udělala dobře, protože zítra bude ještě lepší uleženější
janajananova
(upraveno)
18. 10. 2008, 8:42
rychlovka??? den předem máčet fazole? já když potřebuju něco honem honem tak to nemuže trvat dva dny rychlovku fazolovou polevku dělám na osmažené cibuli čabajku na to tři plechovky červených fazolí po 8 korunách z Lídlu na to vodu šlehačku a jíšku a to je potom rychlovka na 15 minut
Denisaaa
(upraveno)
18. 10. 2008, 8:59
@janajananova
to jste mě rozesmála Já ale preferuju domácí čertvou stravu, takže bych plechovkový fazole nepoužila. a když jsou pak namočený, tak to je stejně rychlí jak s plechovkama
Denisaaa
(upraveno)
18. 9. 2008, 14:20
Pavli, podle mého názoru jsou červené jinačí - mám v receptech fazole po bretaňsku a ty jsou z červených fazolí a je to taky vynikající. Tak zkuste tohle z červených, ale na tuhle polívku bych fakt asi volila fazole bílé, ať to je ono Je pravda, že jsem tam zbytek červených přihodila, ale to jen pro lahodu oka
kalimera
(upraveno)
19. 9. 2008, 11:32
@Denisaaa
Díky za názor . A koukala jsem na vaše fazole po bretaňsku a vypadají moc dobře a hlavně jednoduše .
Denisaaa
(upraveno)
19. 9. 2008, 13:01
@kalimera
Fazolky po bretaňsku jsou také výborné ale chuťově výraznější, než polívka, a je fakt, že je to rychlovka My se doma zase nemůžem nabažit Vaší pomazánky z nivy. Dělám ji každý týden rovnou ze třech balíčků nivy ale takhle fakt člověk neušetří, když nám tohle množství výjde jen na dva dny a to ji jíme tři
kalimera
(upraveno)
18. 9. 2008, 13:49
Vypadá krásně . Mám doma jen červené fazole, myslíte, že by to moc vadilo?