(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Fazolová polévka - vynikající rychlovka

Potřebné ingredience
balíček bílých fazolí, 2x mrkev, půl celeru,popř. petržel, masox, česnek, citronová šťáva nebo ocet, sůl, pepř, paprika koření. klobása, uzené.
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme, slejeme vodu a nalejeme čistou. Přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a koření. Dáme vařit do papiňáku. Po 10 min. varu papiňák vypnem a necháme až klesne tlak. Pak otevřeme, přidáme, masox, sůl, 3 stroužky česneku a citrón. Cibuli osmažíme a přidáme klobásu nebo uzené a přidáme k polívce. Už nezahušťuju, anebo zahustím kukuřičnou strohankou. Polívka je vynikající - dělám ji jako hlavní jídlo a je to lahoda:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 2. 2016, 21:16


nahlásit

novackova
(upraveno)
4. 2. 2016, 20:13
to prubnu

nahlásit
Ája1
(upraveno)
15. 12. 2015, 15:37
Denisko, u nás se fazole nejedly, dokud jsem si pro sebe neuvařila Váš recept. Vůně přilákala mé tři chlapy a od té doby vařím často a ve velkém
Díky za bezva receptík
Krásné svátky





nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
4. 2. 2016, 17:04
@Ája1
Jééé Aleno, to jste mě udělala velikánskou radost
jsem moooc ráda, že Vám chutná
Vyzkoušejte i ty fazole v tomatě
Pozdravujte Vaše 3 chlapi, také jich mám doma tolik





nahlásit
sestricka86
(upraveno)
2. 12. 2010, 14:55
Deniso, tak jsem právě dovařila polívečku, akorát jsem ji dělala z červených fazolí a musím říct super recept
, budu určitě opakovat


nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
2. 12. 2010, 16:03
@sestricka86
Hani, děkuji moc za pochvalu. Zkuste to příště s více druhama luštěnin, budete taky nadšená
Přeji Vám pěkný předvánoční čas


nahlásit
marfanov
(upraveno)
2. 10. 2010, 9:49
právě se dovařila, je super, akorát jsem dala červené fazole, což je podle mě pouze barevná obměna, chutná to určitě dost podobně
a bílé jsem neměla.. určitě budu dělat častěji.
dělám takto v podstatě stejně čočkovou (tu předem nenamáčím, vaří se 20 minut s bobkovým listem a je skoro rozvařená, s opečenou anglickou místo uzeného a lžičkou vlašských ořechů mletých, bez citronu) ale vyměnit čočku za fazole mě zatím nenapadlo




nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
2. 10. 2010, 19:24
@marfanov
Markétko, děkujii za tip na čočkovku
Já čočku moc nemusím, ale takhle by mohla být dobrá. Anebo to takhle dělám takovou hrstkovou - s několika druhy luštěnin(hrachem, cizrnou....). Jsem moc ráda, že jste si pochutnali


nahlásit
janavrlik
(upraveno)
9. 3. 2010, 10:56
Dobrý den, polívka je uvařená a musím říct,že lepší jsem snad ani nejedla.je OPRAVDU VÝBORNÁ DĚKUJI ZA RECEPT
JANA




nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
9. 3. 2010, 13:58
@janavrlik
Jani mám velikou radost, že Vám polívka chutnala
Právě si ji na zítra poručil manžel, tak se na ní už moc těšíme


nahlásit

Pet9
(upraveno)
13. 1. 2009, 20:10
Deniso, dnes jsem polévku uvařila k večeři a celá rodina si moc pochutnala.
dávám do oblíbených
díky Petra






nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
13. 1. 2009, 20:15
@Pet9
jé Péťo díky mooc za pochvalu
Taky si na téhle dobrůtce moc pochutnáme


nahlásit

Anelim2
(upraveno)
6. 1. 2009, 20:06
Mňam,už je uvařená
a nechávám odležet na zítřejší oběd
.Je výborná



nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
6. 1. 2009, 20:45
@Anelim2
To mám radost, že chutná
Ty jsi mě ale radost s těma broučkama neudělala, představa, že bych měla vyhodit asi 40 druhů koření, hodně druhů čajů atd.... tak to radši mašli na krk


nahlásit

Anelim2
(upraveno)
7. 1. 2009, 19:42
@Denisaaa
Dendo,pokud máš koření ve skle tak vyhazovat nemusíš,ale já to pro jistotu vyhodila vše-teda bobkáč jsem nechala
,Všimla jsem si ,že oni vlezly spíš do těch ostřejších a co se týče těch čajů,no já toho měla taky dost,ale mám teď fakt klid.Fazolačka je fakt super jěště jsem jí dojídala se synátorem na večeři.Hezký zbytek večera milena
ps.chystám se na ty bretaňské tak pak písnu jak chutnaly






nahlásit

pepča
(upraveno)
19. 10. 2008, 12:23
Deniso, vaše polévka je vynikající
, tedy alespoň mě chutná
, uvidím co na to manžel až přijde z práce, ale pořád chtěl luštěniny tak ať zkusí remcat
, se synátorem to je horší, nechce nová jídla ale pak prý ňam tu jsme měli ve školce




nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
19. 10. 2008, 19:59
@pepča
Jé Leni, to jste mě udělala radost, doufám, že manžovi chutnala nakonec taky.
Chlapi vždycky machrují, že chtějí zdavé jídlo a když ho viděj na sporáku, tak ze začátku brblou a pak zblajznou celý hrnec co
Teda u nás to platí dokonale



nahlásit

pepča
(upraveno)
20. 1. 2009, 18:49
@Denisaaa
Deni, tak
byl také spokojený.
,
, prý moc dobrá. proto dnes jsem jí uvařila zas, bude sice až zítra (manža teď chodí pozdě z práce tak večeří tam..) ale už se na ní těšíme
Lenka






nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
20. 1. 2009, 18:51
@pepča
Tak to jsi udělala dobře, protože zítra bude ještě lepší uleženější

nahlásit
janajananova
(upraveno)
18. 10. 2008, 8:42
rychlovka??? den předem máčet fazole? já když potřebuju něco honem honem tak to nemuže trvat dva dny
rychlovku fazolovou polevku dělám na osmažené cibuli čabajku na to tři plechovky červených fazolí po 8 korunách z Lídlu na to vodu šlehačku a jíšku a to je potom rychlovka na 15 minut


nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
18. 10. 2008, 8:59
@janajananova
to jste mě rozesmála
Já ale preferuju domácí čertvou stravu, takže bych plechovkový fazole nepoužila.
a když jsou pak namočený, tak to je stejně rychlí jak s plechovkama



nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
18. 9. 2008, 14:20
Pavli, podle mého názoru jsou červené jinačí
- mám v receptech fazole po bretaňsku a ty jsou z červených fazolí a je to taky vynikající. Tak zkuste tohle z červených, ale na tuhle polívku bych fakt asi volila fazole bílé, ať to je ono
Je pravda, že jsem tam zbytek červených přihodila, ale to jen pro lahodu oka



nahlásit

kalimera
(upraveno)
19. 9. 2008, 11:32
@Denisaaa
Díky za názor
. A koukala jsem na vaše fazole po bretaňsku a vypadají moc dobře a hlavně jednoduše
.


nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
19. 9. 2008, 13:01
@kalimera
Fazolky po bretaňsku jsou také výborné ale chuťově výraznější, než polívka, a je fakt, že je to rychlovka
My se doma zase nemůžem nabažit Vaší pomazánky z nivy. Dělám ji každý týden rovnou ze třech balíčků nivy
ale takhle fakt člověk neušetří, když nám tohle množství výjde jen na dva dny a to ji jíme tři



nahlásit

kalimera
(upraveno)
18. 9. 2008, 13:49
Vypadá krásně
. Mám doma jen červené fazole, myslíte, že by to moc vadilo?


nahlásit