(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřové maso dušené na čerstvých žampionech
Potřebné ingredience
vepřové plátky, 15-20dkg žampionů, 1 cibule, lžíce sádla, sůl, pepř
Postup přípravy
Naklepané, osolené, opepřené vepřové plátky orestujeme z každé strany na sádle s cibulkou, přidáme oloupané žampiony pokrájené na plátky, chvíli restujeme a pak zalijeme horkou vodou. Dusíme až je maso měkké. Poté plátky vyjmeme a zahustíme buď hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, nebo hotovou jíškou. Povaříme ještě 10 minut.
Příloha - těstovinová rýže, klasická rýže, brambor.
Příloha - těstovinová rýže, klasická rýže, brambor.
naklepané, osolené, opepřené plátky masa
orestujeme na cibulce
přidáme orestovat žampiony
podlijeme horkou vodou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé