Výborné rybízové řezy
Potřebné ingredience
Piškot: 3 vejce, 5-6 lžic horké vody, 150g cukr krystal, vanilkový cukr, 100g hladká mouka, 50g solamyl, 1 lžička prášku do pečiva
Náplň: 300-400g rybízu, 500ml smetany ke šlehání, 125g moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 3 ztužovače šlehačky
Na ozdobení: čokoláda (čokoládové hobliny, granko), pocukrovaný rybíz
Postup přípravy
Náplň: Rybíz opereme, necháme okapat, odstraníme zelené části, rozmixujeme a kašičku propasírujeme přes sítko. Šlehačku šleháme asi 1 minutu a pak přidáme cukry a ztužovače a šleháme do úplného zhoustnutí, poté přidáváme po troškách rybízovou kašičku (někdy použijete jen polovinu, protože se Vám to bude zdát moc řídké, přidávejte raději pomalu a dle Vašeho oka) a promícháme.
Piškot si rozkrojíme na dvě části, jednu natřeme polovinou šlehačky, druhou na ni položíme a potřeme zbytkem šlehačky. Horní stranu posypeme trochou čokolády (granko,...) a ozdobíme pocukrovanými hrozny rybízu.
- odstraníme zelené části
- rozmixujeme
- propasírujeme přes sítko
- hotová rybízová kašička
- ušleháme šlehačku s cukry a ztužovači
- přidáme rybízovou kašičku (doporučuji přidávat po troškách, mohlo by se stát, že pak bude náplň moc řídká)
- hotová náplň
- toto je můj výtvor, stačí nechat chvilku ztuhnout a rozkrájet, chutná báječně a v horkých dnech osvěží nakyslou chutí po rybízu
- tak to vypadá, než se to všechno sní
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé