(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vaječné věnečky
Potřebné ingredience
250 g másla
125 g cukru
2 vanilkové cukry
1 vejce
1 žloutek
250 g polohrubé mouky
100 g škrobové moučky
200 g kandovaného ovoce
Postup přípravy
1. Máslo utřeme do hladka,pak do něj po lžících přidáváme oba cukry,celé vejce i samotný žloutek,polohrubou mouku a nakonec škrobovou mouřku.
2. Těstem naplníme připravený sáček se zdobičkou a na vymazaný plech stříkáme věnečky. V průměru by měly mít asi 4 cm. Větší by nevypadaly dobře a mohly by se lámat. Menší by se zase spékaly.
3. Kandované ovoce nakrájíme na proužky a rovnoměrně jím ozdobíme věnečky. Pečeme zhruba 12 minut v troubě předehřáté asi na 200 °C.
2. Těstem naplníme připravený sáček se zdobičkou a na vymazaný plech stříkáme věnečky. V průměru by měly mít asi 4 cm. Větší by nevypadaly dobře a mohly by se lámat. Menší by se zase spékaly.
3. Kandované ovoce nakrájíme na proužky a rovnoměrně jím ozdobíme věnečky. Pečeme zhruba 12 minut v troubě předehřáté asi na 200 °C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé