Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Zapečený patizon

0.0
Zapečený patizon

Potřebné ingredience

2 menší patizony (může být i cuketa), kečup, 2 cibule, 1 vetší paprika, česnek 3 stroužky, šunka (šunkový salám), šlehačka, 25 dkg Eidamu
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Patizony oloupeme, zbavíme jader, nakrájéme na plátky cca 1 cm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, Salám nakrájíme na tenké proužky.
Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme vrstvu nakrájených patizonů, na něj dáme kečup, dále vrstvu cibule, přidáme česnek, dále narovnáme vrstvu papriky a nakonec příjde vrstva salámu.
Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut. Poté zalejeme šlehačkou a pečeme dalších 5 minut. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Podáváme s brambory. Výborně chutná i studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie