(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Vdolky pečené v troubě
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, špetka soli, 1 žloutek, 60 g tuku, 1/4l mléka, 2 lžíce cukru, 42g droždí, tuk na plech a na potírání, na ozdobu marmeláda nebo povidla, zakysaná smetana, strouhaný tvaroh
Postup přípravy
Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, žloutkem a rezehřátým tukem, vlijeme vykynutý kvásek a připravíme hustší těsto. Vložíme do mísy, posypeme moukou a necháme na teple vykynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme silnější plát, tvořítkem vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté je pořeme tukem, vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 150 stupních do světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní částí nahoru, opět pomastíme a dopečeme dočervena. Vdolky se pěkně zploští. Ještě za tepla je potřeme marmeládou nebo povidly, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme tvarohem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yasmin1985
(upraveno)
2. 3. 2011, 14:04
Vypadají fakt luxusně... Musím vyzkoušet
kalimera
(upraveno)
2. 3. 2011, 14:15
@yasmin1985
Zuzanko, děkuji .
Majčik
(upraveno)
15. 1. 2009, 19:47
tak těsto už mám uděláné a hezky kyne. už se moc těšíme až bude baštit. recept vypadá skvěle. uložila jsem si ho a poslala i kamarádkám jsou už hotové foto u mě v albu
kalimera
(upraveno)
16. 1. 2009, 9:44
@Majčik
Maruško, vypadají skvěle , hned jsem se šla k Vám na ně podívat . Doufám, že jste si pochutnali a děkuji za reklamu . Krásný den .
s-arka
(upraveno)
7. 10. 2008, 4:50
Pavli, tohle teda taky určitě vyzkouším Strašně nerada stojím u pánve s prskajícím olejem a tak i karboše a někdy i řízky peču v troubě Vůbec mi nevadí, že to nebude tak nasáklé mastnotou jako normální, právě naopak Pak písnu, jak jsem uspěla
kalimera
(upraveno)
7. 10. 2008, 10:03
@s-arka
No právě, to stání u plotny a čekání, to taky nemusím . Tak, ať chutnají a těším se na vzkazík, papa
pavlinice
(upraveno)
16. 9. 2008, 13:27
Ale to už bohužel není tak dobré jako ty smažené vdolky.No ale je to alespoň dietnější,že?
kalimera
(upraveno)
16. 9. 2008, 20:18
@pavlinice
no právě , ale i chuťově jsou vynikající
morcica
(upraveno)
16. 9. 2008, 12:40
Ahoj, chtěla bych vyzkoušet vaše vdolky Ale nějak mi nejde do hlavy jak vypadá to tvořítko na vykrajování? Díky za odpověď
Jitule67
(upraveno)
16. 9. 2008, 18:41
@morcica
Asi klasická formička kolečko, nebo by se určitě dala použít sklenička.
kalimera
(upraveno)
16. 9. 2008, 20:18
@Jitule67
ano ano, používám skleničku