(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Cikánská omáčka
Potřebné ingredience
Ingredience:
anglická slanina
100 g
rajský protlak
1 lžíce
sterilovaná okurka
3 ks
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
česnek
3 stroužky
sůl
paprika
1 - 2 ks
cibule
1 ks
rajče
2 - 3 ks
žampiony
3 k
Postup přípravy
Teplá omáčka, která se hodí i k fritovaným pokrmům.
Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky.
V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby.
Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata.
Dochutíme solí a mletým pepřem
Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky.
V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby.
Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata.
Dochutíme solí a mletým pepřem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé